Kollat på corteget

2009-05-31 @ 20:59:02
Kom precis hem från att ha varit stan och kollat på corteget till balen, ätit pizza med fam. Hederfeld och suttit o fikat i Almedalen.

Blev hämtad vid 12-tiden av Mikaela. Vi åkte in tillsammans för att kolla corteget. Jättefint var det. Många bilar (bilder kommer så småningom) Jag blev lite besviken för jag såg ingen av mina kusiner komma åkande i någon av bilarna och jag såg på dem väldigt noga så jag inte skulle missa dem. Men naj, inte hjälpte det.

Sedan blev det att springa och jaga bland allt folk för att hitta någon man kände. Det var nästan helt omöjligt att hitta någon för det var sannerligen fullt med folk. Efter allt letande och springande åt vi mat på Gråbo kvarterskrog, det blev en vesuvio för min del. Sist tog vi en fika i Almedalen och det var hur skönt som helst. Solen låg på och värmde, det var absolut helt underbart.

Nu är jag då hemma, men orkar inte lägga in alla bilder just för tillfället. Det är jag för trött för. Istället ska jag sätta mig framför tv:n och se filmen Definitely, Maybe med Ryan ReynoldsHave a nice night

Drömde att mina ögon sprack och blev svarta

2009-05-31 @ 00:18:18
Var hos mormor i eftermiddags. Det blev smörgåstårta och några av kakorna som jag bakat bjöds det på. Av mig, syrran och brorsan fick hon en äggklocka. (Men den gäller för mig mest, när jag kommer och bakar för henne. Så nu behöver vi inte glömma bort tiden och slippa att allting blir bränt.)

Vi stannade några timmar.

Efter åkte vi och handlade lite grann. Inte så mycket som vi brukar göra, men det var bara för att morsan var och handlade i veckan redan. Vi kom hem strax innan sju kanske och direkt drog jag mig ut och sprang lite. Jätteskönt, men inte lika skönt som igår. När jag kom hem stod maten färdiglagad på bordet så det var bara att ta för sig. Speciellt hungrig var jag inte, för att man hade ätat tårta bara någon timme innan.

Kom just på om en dröm som jag hade i nättres. Det var lite läskigt men löjligt. - Det var så att jag skulle ta studenten eller något liknande. Jag hade en sån där hatt som studenter i USA har, ni vet? Mm, en sån hade jag. Sedan hände något. Jag kände något konstigt i mitt öga, så jag försökte 'peta' lite i det för att få bort det. Men vad händer inte då..jo, ögat spricker och blir helt svart. Ögonvitan och irisen (eller vad det kallas??) blev helt svart. Det flöt liksom bara ut. Jätteäckligt. Sedan känner jag något konstigt i munnen. Jag plockar ut det och det är stort! Vad är det som jag plockade ut...jo, mössan jag hade på mig kom ut ur munnen. Äckligt!!!! Jag vaknar då med ett ryck och känner på ansiktet och springer till spegeln för att se om jag ser normal ut och att mina ögon inte är svarta. Självklart gjorde det det. Jag blev faktiskt lite rädd där. Usch!

Stars are shining above me

Imorgon blir det att titta på balen. Se alla fina studenter!
Bara ett år kvar för mig. Jippi

Grattis Mormor

2009-05-30 @ 12:33:31
Nu ska vi på kalas hos mommo, som fyller år idag! Congratz

Låt mig vara

2009-05-29 @ 22:58:56
Ahh, jag tycker inte om när folk ringer med dolt nummer och låtsas vara någon konstig typ. Speciellt inte när jag är trött, jag blir så jävla lätt irriterad och arg att man bara har lust att säga åt dem att dra åt helvete. Två gånger ringer de, samma visa samma jädra gång. Skärp er!

en runda på Tofta Beach

2009-05-29 @ 20:51:02
Kom precis in från 40 minuters tur på beachen. Helt fantastiskt uppfriskande var det att springa längs stranden. Så himla skönt. Ännu längre än vad jag brukar klara, plus lite till från cykelbanan och hem. Det börjar arta sig, dessa turer ute. Kanske kan bygga upp min kondis ganska mycket om jag håller på regelbundet, eller vad sägs? Nja, hoppas som alltid kan man jö. Efter rundan så kom jag hem helt pumpad, behövde vatten och stretcha ordentligt. Vill knappast ha träningsvärk imorgon. Jag har inte haft träningsvärk på länge. Jag brukar annars få det så fort jag är ute och rör på mig och nästa dag kan jag knappt röra mig. Jag har blivit så peppad på sistone och jag vet inte vad det har kommit ifrån. Men jag tackar för all del.

Tofta Beach

I skolan är det inte något kvar. En liten analys på en text som ska lämnas in nästa fredag och på onsdag en kort redovisning om en reklamfilm som man valt ut. Jag och Micko är en grupp. Vår film förmedlar verkligen ett budskap. Men jag vill inte avslöja vår idé, ifall någon tänker ta den ;) Vi fick reda på resultaten på nationella proven i spanska, och jag måste säga att jag blev glad att jag iaf fick G på både läs,-hörförståelsen. Visst hade man hopppats på lite bättre, men jag är nöjd ändå. Nu ska bara uppsatsen rättas, och får säkert förhoppningsvis G där också. Slutligen i kursen kanske ett VG, det tycker jag att jag är värd.

Efter skolan gick jag, Micko och Anna en stund på stan. Jag skulle köpa en present till mamma till mors-dag på söndag. GLÖM INTE ER MAMMA PÅ SÖNDAG, HON ÄR DEN VIKTIGASTE NI HAR!!!!!!!

Jag tycker att jag hade bra disciplin på mig idag. Bara en present till mamma, en liten grej på Cubus och en tiny sak på Apoteket. Sen liten vatten. Inget dyrt. Jag måste hålla i mina pengar nu. Viktigt inför sommaren.

Måste hoppa in i duschen nu!

'Om kvinna en gång blir likställd med
mannen blir hon honom överlägsen'
- Sokrates

Men herregud!

2009-05-28 @ 22:23:29
Klockan är över 10 och solen är inte helt nere ännu. Det märks att sommaren är här för tiden spelar stor roll. Det blir bara svårare och svårare att somna om kvällarna eftersom det fortfarande är ljust ute. Jag kan inte sova när det är ljust. Jag är inte van med det. Jag är som ett litet barn som inte är van med skillnaden. Man lär sig väl? Naj, senare kan man sitta uppe tills det är kolsvart ute och  sen kan man lägga sig. Men det blir ljust fort också så någon längre sömn lär det inte bli. Men men, antar att jag nog måste lägga mig snart så jag orkar upp imorgon. Sitta dagen för veckan, skönt. Skönt med helg.

Undrar vad jag ska hitta på?


Inget

Jag sjunger med solsken

2009-05-28 @ 20:08:39
Vilken underlig dag. Himlen öppnade sig i förmiddags strax innan vi skulle äta mat. Vi får springa som galningar för att försöka slippa bli blöta. Men vad spelade det för roll egentligen? Jag tror jag blev som blötast i alla fall. Det var nog ett tag sen som det regnade så mycket. Som jag kan komma ihåg. Mot eftermiddagen sken solen och 15 grader stod på mätaren. Kanske inte så förskräckligt varmt, men tillräckligt för att ligga ute och läsa efter skolan.

Början på dagen så blev det ett litet oförberett prov på svenskan. Inte vad jag hade tänkt mig. Men det gick förvånandsvärt bra tror jag. Vi skulle ha läst en bok till idag och det var frågor till boken som man skulle skriva. Jag kan inte säga att jag läste den så utförligt. Men jag förstod det mesta i den och det hjälpte verkligen mig. Hoppas att det kan visa det på provet.

JAG VILL OCKSÅ TA STUDENTEN!!!

2009-05-27 @ 21:24:21
Om en vecka är det studenten. Jag längtar av hela mitt hjärta tills det är min tur. Förhoppningsvis kommer det sista året gå i ilfart. Jag vill också ta studenten! Om två veckor slutar jag 2:an. Vilket kommer att bli jätteskönt. Bara ett år kvar. Det är hemskt vad fort det går. Var som om man igår började 1:an.

Jag är sannerligen glad också för igår fick jag en god nyhet. Jag kommer få MVG i matte B! Det är ju fullständigt underbart. Det trodde jag inte. Det var bara något jag hoppats på efter allt jobb jag har lagt ner på matten. Nästa år, i 3:an, ska jag läsa både matte C och D. Det ska faktiskt bli kul. Hoppas även där att det kommer gå bra.

Idag hade vi ekonomiprov och det kändes riktigt bra faktiskt. Även fast jag inte hann plugga så jättemycket så gick det bra. Jag hade tänkt mig att plugga kanske en halvtimme i morse, men vem är det då som försover sig mer än en timme? JO, JAG!!! Jag hade en himla tur att jag skulle bli hämtad vid halv 8, för bussen hade jag missat. Vaknade strax efter 7, så det var att stressa sig in till grannen och ge kaninerna mat och släppa ut katterna. Sprang sedan in till mig och kastade bokstavligen på mig kläderna. Skit, jag har aldrig varit så stressad en morgon förut. Rekord försovning för min del får jag kalla det. Nu ikväll så har pappa retat mig för det. Men jag tycker inte det är kul. Eller nja, kanske lite.

Nu ska jag fortsätta se på Grey's Anatomy. Har nog missa lite sen pausen.
byebye

Vart kommer jag hamna, när jag kastar in handduken

2009-05-25 @ 22:04:28

Såg ni också på solsting och snedsprång (tror jag det hette)? Dag-Otto är ju min favorit. Vem var er favorit?  

Man kom hem vid strax innan 4, stekte en havltimme i solen. Då därefter det började blåsa lite kyligt. Istället för att sätta sig på rummet och råplugga gick jag istället på en promenad. Gick längs stranden igen, men idag var det lite kallare än vad det var igår. Det blåste lite mer idag. Men skönt ändå, när solen låg på.

Jag kom hem vid 6-tiden, men gick igen. Gick för att hämta cykeln. Mamma och pappa undrade varför jag försvann lika fort som jag kom. Men det var lika bra att hämta den med en gång, för annars hade jag glömt bort det och kommit på det när jag är försenad till bussen imorgon och behöver cykeln för att ila med vindens fart.

Nu ska jag lägga mig i sängen och sova. 10 timmar sömn är inget fel på. Inte mer än nödvändigt.
Gonatt


We don't need another hero

2009-05-25 @ 15:09:20
Sitter i surfsalen just nu! Jag har slutat men väntar på skjuts av Stoffe. Min hjälte, slipper bussfan! Väl hemma, ska jag nog ligga i solen ett tag innan man ska ta tag i plugget. Man får ju njuta av solen så länge den varar.  Vem vet, det kanske bara blir regn i sommar =)

Nu dska jag och Micko gå och dricka lite vatten i Caffis. Vi dör av törst!!
C ya'Håll ditt ansikte i solen
och du kan inte se skuggorna'

- Helen Keller

Happiness

Ingen självbehärskning alls

2009-05-24 @ 19:22:33
Tiden sprang iväg fort idag. Vaknade, kollade på klockan, som visade att den var 11. Långt in på dagen. Jag hade tänkt plugga, men man har fastnat för andra saker istället så som tv:n, solen och promenader på stranden. Humöret för studering har inte varit på topp. Det är mest nu som jag borde vara på topp för att klara mig genom veckan, som verkligen är fullspäckad. När den här veckan som kommer är över då har en stor sten fallit från mitt bröst. Vilken lättnad.

Som sagt blev det lite tv tittande i förmiddags i någon timme, sedan någon timme i solen och sist en timme på promenad. Jätteskönt. Jag skulle kunna ha gått flera timmar. Men orkade inte.

Jag har inte ens öppnat mina böcker. Jag har inte behärskat nånting. Vilken SYND. Jag hoppas innerligt det kommer gå bra ändå.

Nu blir det mera Gossip Girl. Sedan Bones

liten ändring på igår!!!

2009-05-24 @ 19:05:22
Sävefest
Så, Therese, förlåt att jag missade dig. Absolut inte meningen! Jag visste att jag hade glömt någon. SRY!!

Kort summering om vad som har hänt under Maj

2009-05-24 @ 00:53:20
Middagsfest hos JosaLiams konfirmationSävefest 2009'Att beröva livet vänskapen är
som att beröva jorden solen'
- Marcus Tullius Cicero

Om symptomen stämmer, kommer jag att tappa lite av håret då?

2009-05-23 @ 17:56:28
Kom i säng vid 2-tiden och sov till 11. Det var skönt. Ingen var hemma när jag vaknade. Pappa var på jobbet och mamma var i stan och handlade. Jag tog bara en banan till frukost för jag kände ingen aptit. Satte mig framför tv:n och zappade genom kanalerna. Fastnade på "There's Something About Mary". När mamma kom hem, berättade jag för henne att det hade kliat i hårbottnen så mycket att jag nog hade kliat sönder huden. Jag ville att hon skulle se om det var någon skorpa eller något. Det var lite värre än så. Något som heter ringorm. Slags hudinfektion, bildar ringar på kroppen och jag har tydligen fått det i hårbotten. Men jag är inte helt säker på vad det är, och det nog inte så allvarligt, men det låter äckligt. När pappa sa att man kan tappa lite av håret runt 'ringen' så blev jag lite rädd. Det kan vara smittsamt, så jag kanske måste söka upp en läkare snart om det inte blir bättre, nu när jag och mammat har köpt hem någon kräm mot det. Lite läskigt är det.

Nu vill jag inte tänka på det. Ska se lite tv och äta flygande jakob med familjen ikväll.
Puss

Blå karamellfärg

2009-05-22 @ 23:18:15
Det var Sävefest i onsdag och det var skitkul. Det var det definitivt värt! Skitmycket folk, precis som det skall vara.
Först blev det en liten förfest hos Micko, med några andra. Efter 22 begav vi oss alla neråt mot hamnplan. Gissa att jag hade ont i fötterna när vi kom ner. =) Men vill man vara fin får man lida pin. Vi dansade och sjöng tills musiken lades av. Till klockan 1. Blev arg på en vakt när vi skulle gå, för att han var lite grinig. TA't lugnt liksom, snubben! Vi kom i säng kanske vid 3. Åh, så trött jag var då. det tog inte alls lång tid innan jag somna. Man vaknade sedan vid 10, runt 11 gick jag och Micko till signalen och köpte oss lite frukost. Vid eftermiddan, runt halv 3-3 åkte jag hem. Pappa fick köra hem bilen, för jag var osäker på om jag kunde köra själv.

Idag har jag varit hos mormor o morfar och bakat. Skulle in och köpa lite ingredienser till bakningen och behövde röd karamellfärg. Men hur i herrans namn är det så att de hade alla färger FÖRUTOM RÖD? Det har varit så varje gång när jag ska ha röd färg. Aaahh, ibland blir jag lite irriterad på sånt. Så därför struntade jag i det. JAG VILLE HA RÖD. Det blev 7 olika sorters kakor. Kakor, muffins, bullar.etc. Ja, eftersom det inte blev någon röd färg, gick mormor in och köpte BLÅ. Brysselkexen ser därför nu ut som trollkex. Blå kant istället för röd. Bakade från klockan 11 till halv 7 nästan. Så nu har jag lite ont i benen av att ha stått mestadels av tiden.

Men gå och lägga mig kan jag inte göra riktigt än, det är jag för pigg för. Men ändå är jag trött. Fattar ni?

'Känslan av att finnas till
är den största lyckan'
- Benjamin Disraeli


Sista Sävefesten innan sommaren

2009-05-20 @ 13:29:46
Nu har dett gått ett tag igen sedan jag skrev senast. Men det finns annat man gör, som att vara ute och springa. Något som jag har gjort nästan varje dag, inte i helgen då da, eftersom jag var och hälsade på mina kusiner på fastlandet. Men igår var jag ute och sprang. Sprang tre ggr så långt som jag brukar orka. (jag har så dålig kondis så jag orkar inte så långt.) Men jag försöker bygga upp den, eller vad man ska säga.

Jag ska väl åka hem om en lite stund och se om jag hinner en snabb löparrunda på stranden. Men man kan nästan tro att det kommer att bli regn. Det ser lite läskigt ut, som om ett åskväder är på väg. Kanske inte vill springa då.

Ikväll blir det fest. Sista Sävefesten innan sommaren och jag måste ju gå på den. Jag har köpt en ny klänning som jag ska ha. Jag måste säga att jag tycker den är lite söt.

Tjingeling

'Most of us spend our lives as if
we had another one in the bank'
- Ben Irwin

Miss Kiss Kiss Bang - Fairytale

2009-05-15 @ 22:12:49
Denna vecka har passerat rätt så fort. Och det är positivt. Har varit ute och sprungit och gått varje dag. Det har varit helt underbart. I torsdags var Paolo Roberto i skolan och föreläste. Det var jätteintressant. På ett sätt blev man rörd. han talade om sitt liv och sin tuffa uppväxt. Han var även väldigt rolig. Vi lyssnade på honom i lite mer än en timme och jag måste säga att det inte var ett dugg utråkande att höra på hans historia.

Nu har jag packat färdigt för helgen, för imorgon bär det sig av mot Varnhem och kusinerna. Min kusin Liam tar konfirmationen på söndag, så därför åker vi dit. Det ska bli jättekul. Har inte träffat dem på ett tag nu. Synd att vi missade dem i påskas, då vi var bortresta och de var här nere på ön.

Jag har hittat två nya låtar som jag tycker mycket om. Båda är från ESC 2009. Tysklands och Norges bidrag. Alex Swings Oscar sings - Miss kiss kiss Bang, Alexander Rybak - Fairytale

Come, let us swing!

"Gör du gott, så gör det långsamt;
Gör du ont, så gör det på en gång
."
- Machiavelli

Ojjsan hoppsan

2009-05-13 @ 22:29:42
Hoppsan! En vecka har gått sedan jag sist skrev, nästan en hel vecka. Men min vecka har varit ganska fullspäckad med ingenting, så det är lite konstigt ändå. Det är väl bara det att jag har börjat ta tag i andra saker nu. Jag fick nå ryck i lördags, eller nja, det började väl förra onsdagen tror jag. Nu har det blivit så att jag är ute och springer/går varje dag i minst 30 minuter och jag måste säga att det aldrig varit så skönt. Men det blir lite enformigt eftersom man typ går samma slinga hela tiden. Det är lite tråkigt. Jag får nog försöka upptäcka en ny väg.

Nå, vad har jag gjort förutom springa/gå varje dag? Jo:
Fredag: Middagsfest hos Josefina. Det var jättemysigt med god mat med mera. Sedan lite dans och lek. (Bilder kommer så småningom)
Lördag: Var trött och grinig för det mesta. Kom ju i säng vid kanske halv 2 sedan vaknade man tidigt och följde med på stan. Mamma blev väl irriterad på mig för att jag själv var lätt grinig och lätt irriterad. Yes yes.
Söndag: Slapp, såg lite film. Hehe, jag lånade Twilight av syrran och jag tror jag har sett den minst 3 gånger den här veckan. Jag kan inte hjälpa det.
Måndag: Stickade på min halsduk (Ja, jag vet, halsduk nu till sommaren, kanske inte så smart. Men jag får väl ha den till nästa vinter) Hade engelska och spanska på eftermiddagen. Kom hem vid 4 kanske och gick ut på promenad med en gång.
Tisdag: Nationella Prov i Matte B, som nog sket sig totalt. Det enda jag kan göra nu är hoppas på ett MVG. Provet slöt 12 och jag fick vänta till halv 3 för att de skulle dela ut pris till oss vinnare av miljöstationerna i aulan. Presentkort på 250 kr på Joda är inte så pjåkigt.
Onsdag: Ja, idag blev man hämtad halv 8 av Stoffe. Nån mer gång som jag säkert komma åka med honom, mja, då kommer jag nog blunda framöver. Hade sedan företagsekonomi fram till 12, tog bussen halv 13....och var ute och sprang direkt när jag kom hem .


  'Behandla andra smo du vill bli behandlad själv.'
- Publilius Syrus

Dajner tajme

2009-05-08 @ 16:52:58
Sitter hemma hos Mikaela och äter lite lätt mat. Men inte alltför mycket eftersom vi blir bjudna på mat hos Josefina. Det är två timmar kvar tills vi ska vara där så vi har också tid att göra oss i ordning. Jag hade ångest igår för jag visste inte vad jag skulle ha på mig och jag har försökt hitta en klänning idag utifall att jag inte skulle ha den som jag har med mig hit till M. Eftersom jag inte hittade någon klänning så får det bli en tubklänning. Något lätt bara, plus några accessoarer till den.
Nu när jag har ätit färdigt ska jag nog locka håret lite. Hoppas det blir bättre än vad det är nu. =)

PLuGga

2009-05-08 @ 10:57:26
Har slutat för dagen. Har precis haft nationella och jag måste säga att det kändes som att det gick ganska bra. Fast på en del ställen sprack det totalt. Jag hoppas i alla fall att det gick bra. Jag vill att det ska gå bra.

Nu ska jag, Micko och Frida plugga lite inför matte nationella, visst är vi duktiga? Sedan ska vi hitta på något. Gå på stan, kanske gå ner till Glassbaren och ta en glass.

Ikväll blir det middag hos Josefina. Det kommer bli mys.

Dagens citat:
När vänskapen slagit rot
De vildaste stormar den står emot

Kvällspromenad

2009-05-07 @ 21:18:17
Kom precis in från en promenad. Det var jätteskönt. Varken varmt eller kallt. Precis lagom. Jag trodde att jag skulle bli piggare efter en promenad men jag tror det visar sig det motsatta. Känner mig faktiskt tröttare. Kanske det är för att man slappnar av på ett annat sätt? Jag vet inte. Men promenaden ångrar jag inte. Såg till och med lite av solnedgången. Himlen var en aning rosa i olika nyanser av skenet. Luften kändes renare.

Ännu har jag inte tänkt lägga mig. Måste packa en liten kläder inför imorgon kväll, då Josefina bjuder på mat hos sig. Vi har tänkt fira henns 18-årsdag. Är det någon som har ett förslag på vad man kan köpa i present? Jag har slut på idéer!
 

Some say that
I say this
Take or leave it

Tala om för mig....

2009-05-07 @ 16:53:41
Alldeles för ont för att kunna gapa. Min visdomstand kommer att bli min död, sanning. Den värker så hårt att det strammar i mina käken ända upp till pannan och dunkar i hela munnen gör det även. Är det normalt? Inget som jag försöker göra åt det fungerar. Det är jobbigt att inte kunna tugga utan att det gör ont.

Jag har försökt hålla minen hela dagen. Både under svenskan, filosofin och matten. Tufft, men går. På svenskan händer väl inte så mycket. Ska skriva en liten sammanfattning om nånting, sedan på filosofin händer inget heller och sist matten som nog inte heller är värd att nämna förutom att vi fick tillbaka våra prov och hade betygssamtal. Jag hoppas det kommer gå bra på nationella i matte, för då har jag chans på MVG och det vill jag sannerligen få. Vem vill inte ha det?

Annars har inget mer hänt. Har försökt plugga lite på engelskan. Vi har nationella imorn, så jag har gjort några hörövningar på Skolverkets hemsida. Det gick rätt hyfsat. Men jag vill få bra där också.
Tell me the truth, and nothing but the truth

'Innan vi lever
är livet inte något,
men det tillkommer oss att ge det en mening
och värdet är inget annan
än den mening vi väljer'
- Jean-Paul
Sartre

Trött...

2009-05-06 @ 21:59:49
Klockan är 22 vilket betyder läggdags.
Puss
Sov gott =)

Intelligence plus character

2009-05-06 @ 21:02:26
En enformig dag. Nästan mer raster än hela lektioner. Inte konstigt att vi inte hinner med det vi ska göra. Jag slöt i alla fall klockan 12 och tog bussen hem halv 1. Tyvärr blev det inte skjuts hem av Stoffe. Vilken diss jag fick! Kom hem vid 1 och kunde inte riktigt bestämma mig om jag skulle laga ihop någon mat eller inte. Men efter en halvtimmes tänkande och frestande inför om jag skulle ha stekt kyckling eller inte så kunde jag inte motstå längre. När jag ändå höll på kokade jag upp nudlar och stekte upp lite wokgrönsaker också. Slutresultatet blev riktigt gott. Det som inte var så kul när jag lagar färdigt maten var att man var ju också tvungen att ta hand om alla disk. Men lyckligtvis gjorde jag det medan jag lagade maten. Det var bara kastrullen och stekpannan som skulle göras rent efter, som jag gjorde.

Såg en film precis nu "Stomp the yard". Jag tycker det är så härligt med hip hop och krumping. Även Chris Brown hade en väldigt liten biroll och också Ne-Yo var med. Hehe, först visste jag inte det var han men sen så ramlade poletten ned. I slutet av filmen visade de ett citat av Dr. Martin Luther King, Jr.

'Intelligence plus character - that is the goal of true education.'
- Dr. Martin Luther King, Jr.

Lite men mycket....

2009-05-06 @ 07:49:28

Hänger i surfsalen och väntar på att lektionen ska börja. Vad ska vi hitta på på företagsekonomin idag i 4 timmar? Ja, vem vet. Det får vi reda på om tio minuter. I skolan är det inte mycket som ska göras innan lovet men ändå så känns det mer än 'inte mycket'. Men det är tillräckligt lite för att hinna med annat på fritiden också. Idag slutar man även tidigt, klockan tolv. Så jag ska åka hem vid halv 1 med bussen eller få skjuts av Stoffe, och pyssla med lite saker hemma.

Igår fyllde Josefina 18 år, GRATTIS, och det ska fira med middag på fredag hos henne. På lördag kanske det blir grillfest. Så för att sammanfatta är det nästan fest hela helgen. Men det kan bli kul. Man behöver ha roligt!

Puss


Design Alfred

2009-05-05 @ 19:42:58
Vilken slitsam men underbar dag. Har varit i skolan hela dagen och målat sopstationerna. Vi trodde att vi aldrig skulle bli färdiga. Men det blev vi. Igår målade vi bara linjerna som vi skulle följa idag. Dagen började 8, men jag var lite sen. Direkt när jag kom började vi med arbetet. Plockade fram rätt färger som skulle behövas under dagens gång. Vissa färger fick vi blanda till själva, men det var inte alls svårt. Det blev så fint det vi gjorde. Genast när vi börjat måla, var vår första tanke att vi inte skulle hinna tidsmässigt. Plus att linjerna som vi hade målat som hjälp förstörde färgerna som vi ville få till. Då var vi inte direkt optimistiska. Men slutligen då vi verkligen vittnade hur det såg ut blev det till och med bättre. Då började vår optimism få liv igen. Jag och min kompanjon Fanny blev verkligen nöjda med resultatet. Också medan vi höll på och måla gick folk förbi och framförde sina kommentarer som var fullständigt underbara. Man blir jätteglad när någon kommer fram och säger att man gjort något fint och bra. Vi blev även fotograferade medan vi målade. Pinsamt. Man undrar var de bilderna kommer hamna. Kanske kommer att användas till skolkatalogen nästa år?? 

Det tog oss 7 h att fullgöra vår färgrika design. Från halv 9 till 16, med kanske en haltimmes lunchpaus. Så nu är jag helt slutkörd i armar och ben, på grund av att man stått upp, suttit på knä, svävat med armen och jag vet inte hur man gjort, kanske till och med stått upp och ner för att kunna få vartenda hörn färglagt.

I natt kommer man nog sova riktigt gott, för jag är totalt slut. Men klockan 8 är det Ugly Betty och vid 9 är det The Mentalist. Undrar om jag kan hålla mig vaken så länge? Bara tiden kan veta det.

Design Alfred
(Bara så ni vet så heter giraffen, vid bokstaven L, Alfred. Söta Alfred, om ni kan se honom förstås.)

Glassbaren!!

2009-05-04 @ 21:20:48

Vilken rolig dag det har varit idag. Först blev det stickning på sjalen som gällde på textilen. Mönstret börjar få kontrast nu. Senare blev det engelska i en kvart. Och under den lilla kvarten hann man med att få resultatet på grammatikprovet som jag gjorde innan Påsk. Det gick väldigt bra för mig så jag är absolut nöjd med resultatet. Vid 12 möttes vinnarna av tävlingen "Design för sopstationerna" (mitt påhittade namn) Vi började med grunderna för morgondagen. Idag kalkerade vi av designen på containrarna från en overhead. Det tog tid att få allt gjort, eftersom vår design har mycket smått och stort som måste fixas. Men vi blev klara, så imorgon är det färgläggning som gäller. Kul att vi ska vara i skolan till 8 då vi börjar måla. Tidigt! Jag hade inte haft något emot sovmorgon.

Efter skolan, drog jag, Micko och Fanny ner till hamnen och tog oss en glass på Glassmagasinet. Niklas kom en stund efter oss. Det var riktigt gott med glass och mysigt med lite prat. Roligt hade vi verkligen. Mycket skratt och annat!

Glass

Står i...

2009-05-04 @ 11:37:38
Hänger vid datorn i bibblan. Väntar på att lektionen ska börja. Men jag kommer bara att vara närvarande på lektionen kanske i en kvart, för klockan 12 ska de vinnande bidragen till miljöstationerna träffas i foajén.

(Det var en tävling för ett tag sen att man skulle ge bidrag till sopstationerna. Vilket betydde att man skulle måla en skiss för hur dem skulle se ut. Jag och Fanny ritade ett bidrag för kul. Men vi blev ett av de vinnande bidragen. Kul va?)

Så nu vid 12 ska alla som vann träffas och diskutera färger och tider för imorgon då vi ska måla dessa stationer. Hoppas de kommer bli lika fina som de blev på skisserna. Vi får väl se senare hur de kommer att se ut. De kanske blir fruktansvärda.

Smiley

Förkyld......

2009-05-03 @ 21:23:17
Satte precis på inspelningen. Spelar in Så ska det låta från i fredags. Tyvärr så missade jag det. Istället åkte jag till Micko, lämnade hennes väska, plus att det blev lite skvaller som vanligt.
Jag tänkte egentligen se programmet nu, men jag orkar inte hålla mig uppe. Att hosta och vara förkyld tömmer verkligen orken för en. Allting är miserabelt. Hostan, förkylningen, torra och spruckna läppar, matt hy. Jag hoppas jag blir frisk snart. Detta är inget man orkar ha länge.
Skolan börjar imorn igen efter att ha varit ledig i tre dagar. Det kunde gärna fått vara tre dagar till om inte mer. Men snart är det sommar och det längtar vi till. Förutom att jag inte har fått sommarjobb än. Men vi tar en sak i taget. Skolan först.
Patience

One Tree Hill

2009-05-03 @ 18:50:03
Ser på One Tree Hill just nu. Och jag måste säga att mycket händer för tillfället. En del säger 'jag älskar dig' utan att få ett gensvar. Andra säger adjö för alltid. Peyton riskerar tydligen att dö om hon behåller barnet Naj, alldeles för mycket händer på en gång. Det klarar man inte av. Men ändå bra, för då blir det på något sätt spännande och förväntansfullt.

Det är reklam nu så jag passar på att skriva ett litet inlägg här. Men snart är reklamen slut och jag måste nog springa ner för att inte missa en minut eller mer. Och det ögonblicket är nog nu så jag måste kila.

Puss

Twilight

2009-05-03 @ 15:17:41

Dagar som flugit förbi som vinden. Det är vad som händer här. Vad har man gjort dessa tre dagar som man vart ledig? Nja inte mycket måste jag säga. I torsdags var blev det middag, som sedan följdes av slapp fest för min del. Åkte hem ganska tidigt. I fredags, 1 maj, åkte vi då till Majstre och åt mat. Det var jättegod mat, men det var inte det jag egentligen ville ha. Första gången på flera år, kanske till med sen alltid jag kan minnas, så har det aldrig varit varmt när befinnat sig där. Då har det alltid var kallt och molnigt. Blåsigt och kyligt. Men inte i år. I år var det jättevarmt och solen sken som aldrig förr. Nästan inga moln på himlen. Bara den klara blåa himlen som man bara kan tänka sig finnas.
Mot kvällen hämtade jag bilen hos Josefina, som jag hade lämnat kvällen innan eftersom det blev lite dricka. Sedan körde jag ut till Hejde för att lämna väskan till Mikaela, som hon lämnat i min bil. Så nu har jag äntligen har jag fått sett hur hon bor. Jättemysigt och stort! Men jag skulle vara rädd för att bo där, värsta slottet ju. Jag skulle antagligen gå vilse =)
Igår var vi på stan och handlade, jag, mamma, pappa och Freddy. Vi bestämde oss för att grilla till lunch och köpa hem pizza mot kvällen. (Nyman's Pizza) Jag grillade även marschmallows, mums. Tog lite tid, för grillen hade svalnat för mycket. Men det gick ändå.

Åh, och jag såg Twilight igår också. Helt underbar film, absolut älskar den. Rekommenderar den verkligen.
Idag har jag suttit framför tv:n och datorn. Jag har också blivit väldigt förkyld och hostar som en gris. Hostar tills man inte kan andas längre. Förskräckligt.

Nu ska jag se om jag fixa i ordning lite mat, för jag känner att jag börjar bli hungrig.
Byebye


Valborgsmässoafton

2009-05-01 @ 11:00:49
Igår blev en ganska lyckad kväll. Jag och nästan alla tjejer i klassen plus två andra var på middag hos Josefina. Det var meningen att vi skulle grilla men det hade gått om vi inte glömt att köpa engångsgrillar. Vi kom ihåg att köpa mat, men grillarna grävdes ner i sanden totalt. Vi orkade inte gå tillbaka till affären så vi stekte det i pannor istället, och det gick lika bra det. En av tjejerna fyllde 18 år, så det blev lite födelsedagsfirande samtidigt.

Vid 10 tiden drog vi oss ner till Bingan, för det skulle vara någon fest där, men när vi fick veta att det var fjortisfest drog jag och Micko oss tillbaka. Vi drog till några andra istället.

Jag skulle äntligen kört hem själv på kvällen men eftersom jag kände för att dricka lite ringde jag till syrran och frågade om jag fick sova där och det var OK. Jag skulle höra av mig när jag var på väg dit. Men eftersom brorsan kom med båten i nättres tänkte jag att jag kanske kunde åka med honom och eftersom vi var ganska "nära" det hållet, så passade jag på att ringa upp honom och undrade om jag kunde åka med honom hem. För det är alltid skönast att sova i sin egen säng. Han hämtade mig vi Shell-macken, vid halv 1 ungefär. Det var jättemysigt i bilen på vägen hem, vi pratade om allt. Det känns inte som vi inte alltid gör det, men det är skönt att det blir någon gång då och då.

Idag 1 maj ska vi så långt söderut på Gotland som säkert bara går. Vi ska ut till Hoburgen. Vi ska ut dit och äta mat. Det är lite av en tradition att vi åker till Majstregården (stället vi ska äta på).
Nu måste jag fixa i ordning mig lite för vi åker om en halvtimme så byebye.
Puss

RSS 2.0