Let's barbecue tonight

2011-04-29 @ 17:11:39
Jag tror inte jag nämnt det, men vi fick ju reda på resultatet på redovisningen för några dagar sedan och det visade sig att jag fick godkänt. Vilket var en lättnad såklart! Men jag blev lite besviken att jag inte fick VG eftersom tentan kändes bra. Och idag när jag bestämde mig bara för att se på tentan (ifall jag skulle vill begära omprövning för det var kanske 1-2 poäng ifrån VG) så jag ser poängen: 36 p! (VG = 37), då blir man lite lagom sur. Men kunde inte se något som jag skulle kunna förbättra något på och därför begära omprövning. Sedan säger min kompis att jag inte fått några poäng för en inlämningsuppgift som skulle ge poäng inräknat till tentapoängen, vilket hon hade fått. Och grejen var ju den att vi hade gjort den uppgiften tillsammans och satt våra namn ihop och hon hade fått fullt och jag inget? Det stod på min tenta att jag inte hade lämnat in den! Det är slarvigt gjort av dem! Så jag skickade till kursansvarige och det visade sig verkligen att han missat det. Så nu ska jag begära omprövning, vilket kommer innebära att jag kommer få 41 p. Det kändes i alla fall bra att jag faktiskt kunde få VG utan inlämningsuppgiften.
Så ikväll ska jag ta det lugnt! Ja, eller vi ska nu grilla; jag och ett gäng till dåra :) Så nu måste jag kila iväg för de har tänt grillarna :) see ya

Let me go away for a while

2011-04-28 @ 07:04:41
Nu blir det skolan fram till 9, sedan drar jag iväg resten av dagen. Jag kommer hem någon gång ikväll. Jag vet inte exakt hur lång tid det tar att köra och när vi ska åka därifrån. Men vad kul det ska bli! Saknar mina kusiner! Och det ska bli spännande att se deras nya hus som de köpt också.
Hej då

What a difficult decision to make

2011-04-27 @ 22:26:31
Känner mig duktig att vara på skolan 8 även fast man inte har någon föreläsning förrän halv 1. Men behöver man plugga så behöver man. Halv 10 skulle jag och Tina ställa oss inför en klass och försöka rekrytera nya faddrar till introduktionen i höst. Senare i en större klass (bestod av 3-4 klasser sammanlagt btw). Och det var pinsamt! Jag hatar att prata inför grupper. Jag får tunghäfta och benen börjar vingla. Jag hade verkligen lust att bara sätta mig ner rakt på golvet! Men det gick faktiskt rätt bra, jag behöver bara ta det lugnt och tänka efter försiktigt vad jag ville ha sagt.
Detta blev följt av en ännu tråkig föreläsning i finansiell planering (förstår verkligen inget).
Därefter lite plugg i media lab, sedan gymmet, lite mer pluggande hemma och slutligen nu ligger jag i sängen och ska snart sova.
Just det, efter gymmet såg jag att jag fått ett sms av brorsan med en förfrågan om jag ville hänga på och åka med till våra kusiner imorgon. Då fick jag svårt att bestämma mig, eftersom jag har mycket plugg att göra. Men jag har inte träffat dem på ett tag (mina föräldrar, samt syster är där också), så jag bestämde mig för att jag ska åka med. Men jag hinner med lite plugg i skolan innan vi sticker imorgon, dock missar jag även en föreläsning, men what the fuck, det kan inte bli mer tråkigt! Nån gång kan man faktiskt missa!
GONATT

A few things less to do

2011-04-25 @ 17:51:49
Dagen började med att alarmet satte igång kvart över 7 (eftersom jag tänkte jag skulle vara på skolan tidigt)... Men istället ställde jag om alarmet till 9 (inte ens då kom jag iväg). Jag orkade inte fara iväg! Något hindrade mig, hade inga trevliga tankar som kunde sätta fart på mig. När jag känner mig stressad och det är något jag BORDE göra, stängs jag av och struntar i det istället och då sätter hjärnan igång igen med nästintill sämre tankar. Jag fick sämre och sämre samvete för varje sekund som gick (de sekunderna som jag borde tagit mig till skolan på). Nej! Jag satte datorn på en stol och låg i sängen och såg film!
Vid halv tolv hoppade jag in i duschen, klädde sedan på mig, sminkade mig....Tankarna igen! Satte mig på sängen och frågade mig själv om jag verkligen skulle orka ta mig till skolan och plugga eller om jag skulle sätta på mig mjukiskläder, lägga mig under täcket och fortsätta se film? Som tur hade jag modet uppe och gav jag mig faktiskt en spark i baken och tvingade mig iväg! Mitt mål var bara att göra färdigt ett kapitel i Internationell Ekonomi och någon uppgift i Finansiell Planering. Så jag satt i skolan i ca 2,5 - 3 timmar. Det var i alla fall nånting, men inget jag själv hurrar för.....
Sedan jag kom hem, tog jag tag i mig själv (igen) och skickade in skattedeklarationen. Skönt att ha det gjort!
Sedan betalade jag några av mina räkningar (alla har inte kommit än). Skönt att ha det gjort!
Sedan skrev jag ut föreläsningsmaterial som är till imorgon och till på torsdag. Skönt att ha det gjort!
OCH nu, så har jag skrivit ett inlägg i bloggen (vilket även var ett av mina mål för dagen). Skönt att ha det gjort!

Time for the gym

2011-04-19 @ 19:27:19
Tredje dagen i rad som jag nu går och tränar! Känns bra! Jag har definitvit känt mig piggare på sista tiden. Som imorse gick jag upp kvart över 6 utan några problem och det måste ju därför ha visat resultat delvsis träningen :)

No more dust in the apartment for today

2011-04-15 @ 22:35:12
Tog initiativet att städa lägenheten ikväll. Även fast den inte är så hemskt stor kan jag dock säga med sanna ord att det faktiskt tar rätt lång tid ändå. Försökte damma av varenda lite vrå! Men tröttnade fort och tog varannan istället! Jag blev färdig för en liten stund sedan vilket var skönt, men imorgon har jag en känsla av att det kommer vara nästan lika dammigt igen. Det tar bara några dagar så ser man det direkt på min svarta bokhylla, damm..... Beror det på att jag har en för liten lägenhet? Att jag rör mig på ett mindre utrymme? Konstig orsak...


Men tänker inte bry mig mer om det för nu tänker jag njuta av att det är fredag och det innebär att jag kurar ner mig i sängen och ser lite på tv. Och om jag har tur så kanske jag kan få Are att ringa mig nu, för jag saknar hans ansikte och hans leende. Jag har inte sett honom på ett dygn snart och jag börjar nog få lite abstinens!?


Imorgon blir det först skolan som gäller, fram till 4. Därefter har jag tvättid, vilket behövs, för av någon anledning så är min tvättkort överfull! Så mycket kläder tycker inte jag att jag har använt... Konstigt igen....
Skönt också snart/nu då man har kunnat börja använda lite lättare kläder som en tunnare jacka. Vår för attan! Oerhört underbart att snön är borta och att våren faktiskt är här! Nu kan man äntligen börja använda sina converse igen! Mina vita dock är helt slut! Gummiremsan runt själva skon är bitar borta ifrån, framme vid lilletån. Så sömmarna har ju inte hållt ihop där heller då ju! Så jag har ett stort hål vid min lilla tå! :) Jag vill ha nya vita! Men får vänta lite längre fram till sommaren när jag jobbar. Först nu får jag äntligen använda mina blå! Köpte dem förra sommaren i augusti tror jag och först nu har de kommit till användning. Det regnar ju ganska mycket här i Borås och därför kunde jag inte använda dem så mycket under hösten för jag ville inte förstöra dem på det viset. Än så länge har de klarat sig från det! :)
Börjar bli sömnig. Kaffe?


Vad sägs som ninjor...

2011-04-14 @ 13:59:44
Inledde dagen med att var på skolan klockan 9 för lektion i internationell ekonomi, men då visar det sig att den grupp jag var i skulle ha lektion på eftermiddagen. Då blev man förstt lite lagom svidig, men gick på den lektionen med den gruppen ändå eftersom de inte tog någon närvaro. Det spelade alltså ingen roll! Det hade väl inte gjort något om jag hade tagit fel på tiden eftersom jag ändå gått till skolan för att plugga. Det är mycket skönare att ha lektion och föreläsning på morgonen! Jag känner mig iaf mer koncentrerad då jämfört med på eftermiddagen. Dock tappade jag fokus efter andra halvan på lektionen, helt ointressant och läraren var tråkig och seg! Men det är inget nytt!Jag och Therese började istället småtjöta med varandra om FFF (Festföreningsfest) på lektionen. Vi försökte komma fram till ett lagnamn som vi ska gå under den dagen med evenemanget. Hennes förslag blev då att vi skulle vara ninjor och hitta på ett namn utifrån det. Någon som har ett förslag på det kanske?För tillfället sitter jag nu i ML och ska börja läsa kapitlet till morgondagens föreläsning i finansiell planering. Som tur är det inte förskräckligt många sidor, men jag har en känsla av att jag lätt kommer haka upp mig på något som jag inte förstår.....som då kommer göra att det tar längre tid för mig att komma igenom kapitlet. Håller dock tummarna för att det går lagom smärtfritt. Jag borde också hinna med det tredje kapitlet i internationell ekonomi-boken. Innehållet är på engelska och tar då ganska lång tid eftersom det är väldigt mycket nya begrepp som gör att man inte alltid hänger med om vad man faktiskt läser. Igår tog det ju nästan 4-5 timmar för mig att ta mig igenom ett kapitel, vilket bara innebar ca 20-25 sidor. Okej, sedan var det några få 10-minuterspauser. Men tro mig, det behövs! Annars stirrar man sig bara blind!Senare ikväll blir det träning på Friskis! Det har inte gått så bra med joggningen på löpbandet eftersom jag hade ett litet uppehåll då min pojkvän Are var här och då jag var tvungen att plugga mycket till tentorna. Under den tiden blev jag också sjuk. Hade feber, men pinade mig ändå till skolan fast man såg halvdöd ut. Men var man tvungen så var man! Det är sjukt vad ett litet uppehåll och förkylning kan göra med konditionen.

NU försvann lite pluggtid för detta inlägg så nu får jag ta och faktiskt börja med det istället. Viktigare!
Hej

Ska ta tag i detta igen

2011-04-13 @ 21:50:00
Jag vet att jag lagt bloggen lite grann på hyllan, men ska försöka ta tag i det igen. Jag vet inte, men på ett sätt har det inte varit frestande av att blogga något, speciellt inte om man inte har något intressant att säga.
Så hur ska jag summera ihop den tid som jag varit borta från bloggen? Hmm, det var ju nästan två månader senast jag gjorde ett inlägg.
Men har haft mycket med skolan, jag lyckades faktiskt få ett VG i statistiken och det kändes fantastiskt, jag lade ner sjukt mycket tid på det. Vi hade tenta i redovisning för ca 3 veckor sedan och får snart tillbaka resultatet. Det är lite pirrigt för jag lade inte ner lika mycket tid på det och fy fasen vad jag råpluggade de sista dagarna, men jag tror faktiskt att jag har klarat det. Ett godkänt iaf!
För en månad sedan hade vi maskeradbal, och då var även min pojkvän här och fick hänga med på det och det var helt underbart att ha honom med på något evenemang. Saknar honom så just nu! <3
Jag är glad över att jag inte behöver vänta så länge på att få träffa honom igen, för han kommer till mig nästa vecka, samtidigt som mina föräldrar faktiskt kommer på besök, då det är påsk.
Jag är då även med i introduktionskommittén tillsammans med Tina, som också är från min institution (två studenter från varje institution är med i IntroK), där vi planerar höst-och vårintroduktioner för högskolan. Idag startade jag och Tina ett evenemang där vi vill hitta faddrar till introduktionen som ska vara med och hjälpa de nya studenterna som börjar. Det ska bli riktigt kul till hösten igen tycker jag!
Jag kan ännu inte förstå att jag faktiskt redan snart gått ett år. Tiden år sjukt fort! Otroligt!
Nu innan sängdags tänker jag se några avsnitt av big bang theory :)
Godnatt

RSS 2.0