Jag visar mitt medlidande för våra norska vänner

2011-07-25 @ 21:56:26
Jag blir knäckt när jag ser på nyheterna och vad som hände i fredags eftermiddag. Det är ofattbart att något sådant kan hända! Jag kan inte ens föreställa mig för hur ungdomarna upplevde den fruktansvärda massakern som inträffade. Jag kan inte förstå att man kan utsätta nån för det. Jag kan heller inte förstå att någon vill göra något så hemskt. Jag skulle inte kunna leva med sig själv. Han bryr sig säkert inte om det, han vill bara säga sin mening. Ja, att alla har fördomar mot alla är ingen nyhet. Men jag skulle inte göra något så ondskefullt som att ta livet av oskyldiga människor för att få folk att inse det.

Jag blir så splittrad när han, mördaren, erkänner att han har genomfört skjutandet på Utöya och utfört explosionen i Oslo centrum, men att han inte erkänner till brott...Då måste något vara fel! Han har mördat! Det är väl ändå ett brott? Han utgör ett hot för hela samhället och inte bara i Norge. Det kommer att påverka många! Det är ju till och med riktat mot socialdemokraterna här i Sverige. Hans straff ska inte reduceras! Det ska maximeras!!!
Jag har min pojkvän i Oslo också. Han bor ca 5 km från där explosionen utlöstes. Jag vart extremt orolig att han faktiskt har befunnit sig så nära. Jag vill inte ens föreställa mig om att han kunde ha varit just DÄR när bomben detonerades. Jag tycker synd om dem som förlorat nära och kära och de som blev offer på grund av en mans dumhet. Detta borde inte få hända någon!
Detta kommer att ta tid att återhämta sig ifrån. Dock kommer man aldrig kunna glömma! En händelse som denna går inte att glömma. Jag kommer inte glömma!

Four days off

2011-07-20 @ 22:34:01
Då var det 8:e passet avklarat och är nu ledig fram till måndag. Det ska bli skönt vila upp sig lite! Jag hade sovmorgon i morse, men vad händer inte...? Jag vaknar klockan 7! Och kan därefter inte somna om, så istället tar jag mig i kragen och faktiskt sätter på mig träningskläderna, vidare ut och springer. Jag blev förvånad över hur långt jag klarat för att vara första gången på ca en månad tror jag. Det kändes bra! Jag siktar på att göra detsamma imorgon. Vad mer jag ska göra imorgon är inte planerat, jag får ta dagen som den kommer.

I got the energy

2011-07-19 @ 21:58:27
Eller kanske inte..? Nu har jag jobbat sju dagar i streck och jag är helt slutkörd! Hjärnan och kroppen kör inte samma race. Benen hänger inte riktigt med just nu. Släper fötterna i golvet så jag nästan snubblar på trösklar och sånt. Tecken på att jag behöver vila upp mig.
Det var inte meningen att jag skulle jobba så mycket, men fick hoppa in för en annan. Skulle ha varit ledig i torsdag, igår och idag. Men fick hoppa in alla desssa dagar. Fast..istället blir jag ledig på fredag och nästa tisdag , så på så vis har det löst sig. Efter imorgon (min 8:e arbetsdag i streck) så kommer jag då få vara ledig i fyra hela dagar.Ska bli skönt att få samla ihop lite energi igen! Känner att jag gått på backup! Öppnade även för första gången nu i helgen. Steg upp kl 5 (både lördag och söndag) och började jobba 6. Det gick bättre andra öppningen, på söndagen, då jag fick lära mig av vad jag kunde göra bättre från lördagen. Tydligen gjorde jag ett bra jobb, för att ha gjort det själv utan att någon visat hur det går till. Det är jag glad för! Imorgon börjar jag inte förrän halv 4 så det ska bli skönt att få lite sovmorgon! På kvällarna slocknar jag framför tv:n runt 8-9 för att jag är helt slut. Speciellt i lördags så ville ögonen knappt hålla sig öppna vid middagen. Men ändå vill jag stå upp tidigt imorn så jag kan ut o springa (vilket jag behöver få motivation till nu). Antingen har det varit jobb eller värmen som varit min ursäkt att inte springa. Jag vill inte det! Jag har det bara svårt att få motivation till det.
Imorgon ska jag och Are boka biljetter till hans "förhoppningsvis"-resa hit till mig i augusti innan han åker till Trondheim. Vi räknar med det! Jag kommer i nuläget jobba tre av dem dagar då vi tänkt att han ska komma hit, men jag försöker byta bort 2 av dem iaf och det får jag reda på imorgon hoppas jag. Jag hoppas allt kommer lösa sig, för nu saknar jag honom väldigt mycket och vill att han ska komma hit. Inte kunnat se varandra speciellt mycket när det blivit mycket jobb för min del, och har inte kunnat hålla mig vaken om kvällarna. Även nu börjar det bli segt att hålla sig vaken. Men håller tummarna för att jag ska hinna publicera innan jag somnar. Ska gå och lägga mig efter detta eller somna till någon film eller något för det är alltid mysigt. Om det går i den här värmen förstås....?
Gonatt

Sunny Sunday

2011-07-10 @ 20:16:22
Vilken härlig dag det har varit idag! Sol, värme och bad! Jag har legat ute på terassen heeela dagen! Otroligt skönt! Tror det var upp mot 25 grader idag! Det blåste lite, men bra nog var det svala och svalkande vindar. Blev det för varmt behövde man bara röra sig några meter och ta stegen ner i poolen, som för övrigt var 29 grader i! Kan det bli bättre? :)
Imorgon ser det ut att inte bli lika fint. Men det kan väl vara rätt skönt, för då kan man pyssla med saker inomhus. Mina planer är iaf att jag ska ringa till min hyresvärd och säga upp min lägenhet eftersom jag ska flytta till en annan. Jag längtar extremt mycket! Jag fick se bilder på den för någon dag sedan och den ser bra ut! Jag vill flytta in nu!!! :) Sedan vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på fram till halv 4 för då ska jag vara på jobb. Om det är en mulen dag, är det även då en perfekt dag för jobb.

Back to reality

2011-07-05 @ 16:15:13
Då var man tillbaka i Oslo efter en vecka på Roskilde. Det har varit en slitsam vecka och dærfør vældigt skønt att få vara hemma. Eller nja, jag ær ju inte direkt hemma, men tillbaka dær vi åkte ifrån. Vi har haft det gøy och træffat på många nya mænniskor. Under de sista dagarna var det ganska dåligt væder. I lørdags regnade det tydligen så mycket på 2 timmar i København som det egentligen gør under 3 sommarmånader. Det ær sjukt!! Så det har varit lite problem med øversvæmmningar. Jag vart rædd den kvællen också før det dundrade och blixtrade som tusan! Det var  inte alls långifrån festivalen, bara någn kilometer eller så. Himlen virkeligen lyste upp av ovædret! Och det blev ren gyttja på campen på grund av regnet. Takk før gummistøvlar!

Så nu sitter jag hemma hos Are i soffan och funderar på vad jag ska hitta på, eftersom Are sjælv ær på jobb. Så nu ska jag sysselsætta mig i 5 timmar. Men det ska nog gå fint! Tvætta ska jag gøra, før jag har inga rena klæder att sætta på mig. Just nu går jag i Ares klæder! Sedan ska jag nog førsøka rydda i Ares rum før det ser hemskt ut. Saker utspridda øverallt. Hans syster har haft mycket av sina saker i hans rum nu under en period før hon skulle flytta och idag blev de flyttade till hennes nya lægenhet. Så nu finns det plats att røra sig på! Så jag ska førsøka flytta runt på hans grejer.
Dærefter ska jag læsa!!! :)

På torsdag åker jag hem till Gotland igen och fortsætter verkligheten dær med jobb och annat.
Skønt ær det dock att jag inte børjar jobba førræn på måndag, så jag har hela helgen fri. Men det ær før att jag ville också ha ledigt den helgen eftersom min syster ska fira sin årsdag då (æven fast hon inte fyller år førræn i November). Så det blir nog trevligt!

Ha de


RSS 2.0