Fika i Stenkyrka

2010-06-29 @ 20:33:57

Idag har varit en helt underbar dag. Har hunnit med väldigt mycket faktiskt. Först vaknar man vid 8, blev chockad själv att jag steg upp då. Annars brukar man ligga kvar lite extra och försöka sova lite till eftersom man är ledig. Men steg upp, drack lite te. Lade mig sedan ute i solen en timme. Sedan dags att hoppa i duschen eftersom jag skulle äta lunch med Mikaela på stan och sedan dra vidare till Frida och fira henne eftersom det är hennes födelsedag idag (grattis).

Mikaela kom hit runt 12 och då åkte vi tillsammans in till staden och åt varsin matig macka på Ringduvan. Tur att jag hade kontanter med mig för deras kortläsare fungerade inte. MEDGES EJ visades på displayen. Gott var det ialla fall (gud vad jag blev sugen på vatten nu).

Hämtade upp Josefina vid halv 2 och drog vidare mot Stenkyrka, inte lätt att hitta eftersom det var hundra år sen jag var där (en gång dessutom). Minnet var inte starkt! Så det blev en extra sightseeing av en bit av STORA Gotland. Hittade dit till slut. Där bjöds på kakor och tårta; jordgubbstårta och cheesecake. Mums! Sedan mycket prat och planering när vi ska hinna ses eftersom alla jobbar. Bra att vi håller ihop hörni!

Jag kom hem efter sex ställde mig vid spisen och stekte upp kyckling som fanns i kylen. Värmde upp lite currysås från igår och åt. Gott!



What has happened to you?
I don't like this side of you.....
I am worried
You tell me not to, but it's hard not to, when you are like that.
I really don't like that side of you

Sunny Sunday

2010-06-27 @ 21:38:49

Sitter och tänker alldeles för mycket på vad jag kan skriva idag. Inte mycket har hänt som är värt att ta upp. Jag har i alla fall jobbat idag. Det var rätt mycket att göra, förutom att när jag blev själv så var det inte många som kom dit. Det var rätt skönt. Jag trodde jag skulle komma därifrån relativit tidigt, men icke sa nicke. Men det var bara för att vissa saker började strula. Det var inte roligt.

Sedan hämtade jag min jeansjacka som jag glömde hos min kompis i fredags. Därefter hem och bara vila benen och ta något att äta. Jag kommer hem och ser att poolen är fylld med vatten. Woho, nu kan man säkert snart ta sitt första dopp i vår nya pool. Duken lades i iförmiddags. Så mycket har hänt idag.

Fick även ett fint röstmeddelande på telefonen idag. Men blev lite arg efteråt igen. Jaja, skoj skoj.

Jag tänkte faktiskt nu lägga mig i sängen en stund och läsa. Mja, får väl se hur det blir med det, för jag kanske somnar. Tröttheten har legat i sen 5 i eftermiddags. Så nu blir det att ta det hyfsat lugnt i en vecka, då nästa pass på jobbet blir.

Godnatt


Solen värmer

2010-06-26 @ 21:43:21
Fick sova först 6 imorse. Förbaskade grannar som har fest hela natten dessutom! FRAM TILL 6! Det var inte klokt. Hur orkar man liksom?

Jag fick 4 timmars ordentlig sömn. Jag kunde inte sova längre, eftersom det blir så ljust på mornarna nu. Men ska verkligen inte klaga nu då värmen, solen och sommaren äntligen har hittat hit. Jag låg ute ungefär från klockan 11, halv 12 till över 4. Det var riktigt skönt. Satt där inoljad med en bok i handen.

Vi bestämde för att äta pizza ikväll, jag var sååå sugen. Så pappa skulle ringa och beställa, men ingen svarar. Till slut kommer han fram: Det skulle ta 1,5 h innan vi fick våra pizzor. Vi var ju så sugna så vi fick helt enkelt vänta. Det var en lång väntan!
Det sa sluuurp så var den uppäten, förbaskat hungrig var man och god var den. Som vanligt alltså!

Kanske ska ta nååågon godisbit ikväll också?

Glad midsommar

2010-06-25 @ 12:53:57
Idag är det midsommarafton och den kommer först firas med familjen och kusinerna. Sedan mot kvällen så blir det fortsatt firande med vänner.

Då blir det grillning och lekar som gäller. Det ska bli kul!

Måste ju även berätta att jag fick en till studentpresent idag från mina kusiner. Det blev en ny berlock till mitt armband, en festmask. Den var verkligen jättefin! Passade perfekt! Tack :)

Ha en fantastiskt dag, för det ska jag.

Min nya berlock

2010-06-24 @ 19:59:55
Åkte in till stan idag och gjorde några ärenden för mamma. Samtidigt passade jag då på att hämta min berlock till mitt Thomas Sabo-armband. Det blev mitt stjärntecken: Stenbock
Det är i alla fall nått som har en betydelse :)








23 juni 2010

2010-06-23 @ 19:47:57
Igår blev en härlig dag. Istället för att sitta hemma och lata sig, umgicks jag med Josefina. Vi gick på stan och gjorde några fina inköp. Vi tog en fika hemma hos hennes farmor och farfar, det var riktigt trevligt. Det blev kladdkaka, glass och jordgubbar. Oerhört gott! Mina första jordgubbar för i år och absolut inte de sista!
Vi var tvungna att gå lite tidigare därifrån eftersom min parkeringbiljett gick ut. Så man fick lägga i fler mynt i automaten och få en ny (5 kr/h)! Jag tror jag gjorde av med över 20 kr på parkering igår. Det är inte klokt!
Men vi gick lite till på stan i alla fall. Såg på Ray Ban's, jag ville pröva storlekarna, för jag funderar på att skaffa ett par sådana solglasögon. Men jag får se! Det blev i alla fall två par shorts (nödvändigt nu inför sommaren), en sminkborste och tanning oil.
Därefter drog vi hem till henne och pratade lite, sedan satte vi eld i baken och tog en powerwalk mellan 45-50 minuter. Det kändes! Riktigt duktigt av oss! Vi tyckte då att vi var värda varsin pizza. Så vi beställde hem det! Extremt gott var det!

Jag åkte väl hem runt 22. Kom hem och gjorde lite fix innan man gick och lade sig.

Idag har varit en härlig dag. Och jag var duktig imorse och begav mig ut på en powerwalk/joggingtur direkt efter jag vaknat. Det finns ingen tid till att tveka! Just do it!

Kom hem, drack vatten och började laga mat med en gång. Kycklingwok, gjorde extra mycket eftersom jag även fick göra till pappas matlåda imorn. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet av matlagningen.

Sedan blev det tre timmar ute i solen. Så nu har jag fått ännu finare solbränna. Dock inte i ansiktet. Jag hade huvudet vridet åt sidan eftersom jag läste en bok samtidigt, så nu har jag en rand på sidan av mina solglasögon. Tjusigt värre!

Imorgon blir det också att förbättra på brännan, om jag hinner. För jag måste sticka till stan å mammas vägnar och handla. Sedan ska jag även hämta min berlock till mitt Thomas Sabo armband. Jag visar imorn hur det ser ut. Och så ska jag införbi min mormor och morfar, där ska jag hämta rabarber, som vi ska ha till pajen på fredag. Mumma för sorken minsann...och för tösen också...mumma!
 
Nu sitter jag och ser på Lilla huset på prärien. Längesen jag såg den serien. Och gud så trött jag är!

Disappointed but satisfied

2010-06-21 @ 22:09:17
Fick mitt lönebesked skickat till mig ikväll. Jag måste säga att det var en smått besvikelse. Trodde att den skulle vara lite högre än förra månaden, men den var otroligt nog lägre.. Hmm?
Säkert bara vad jag har fått för att jag jobbade mer den här månaden än förra, men när jag tänker efter så stämmer det nog inte. Jaja, jag kan inte säga att jag är missnöjd. Det är iallafall pengar, viktiga slantar.

Och WOW, fick även löneförhöjning. Men det var väl inget att hurra för, bara nån krona. I alla fall nånting, så ska väl inte klaga. Jag är nöjd. Nästa månad blir det åtmistone betydligt mer jobb. Inte så mycket i början, men från mitten och framåt blir det nog väldigt bra.


Saknar varje morgon

2010-06-21 @ 11:17:59
Gjorde ett samtal för lite mer än en timme sen som kostade mig 4 kr minuten. Men det var det helt klart värt, för det var en röst jag saknat att höra! Fick äran att väcka sömntutan! Vill kunna göra det varje morgon. Men då är man nog pank efter några gånger. Hehe.

Jag har inga speciella planer för dagen, eller hela veckan för att vara exakt. Inget arbete på en hel vecka nu, vilket är lite tråkigt, för jag vill jobba. Jag vill se mitt schema för juli nu! Jag hoppas att jag inte blir alltför besviken.

Några saker som jag skulle kunna göra idag är att kolla på lägenhet då jag förhoppningsvis flyttar till Borås till hösten. SNÄLLA, jag vill så gärna komma in på högskolan där. Jag känner mig väldigt positiv till antagningen, jag tror faktiskt att jag har stor chans att komma in. Men man ska väl inte alltid ha FÖR HÖGA förväntningar. Men självklart hoppas jag!

Sedan ska jag läsa boken, som jag nämnde igår.

This is it

2010-06-20 @ 21:47:02
Jag är säkert inte den enda som sitter vi tv:n och ser This is it på tv3. När jag ser detta kan jag inte förstå att MJ faktiskt är död (RIP). Ganska overkligt fortfarande. 

Såg hemsk ut gjorde han också. Förstörde sig själv. Han var ju väldigt smidig för att ha varit över 50 år. Tanig dessutom och lik en trasig docka. Läskigt att se. 

Jag är helt fri i en vecka nu. Vad ska man då hitta på då? Jag vet i alla fall att jag måste börja med att läsa ut den tredje boken av Twilight eftersom det är bio om ca 2 veckor. Rappa på nu Zenita! 

Kort och gott av mig för idag
 

Hey hoo let's goo

2010-06-20 @ 11:18:25
Redan trött och jag har inte ens börjat jobba ännu. Bara för att man fått hjälpa till med poolen. Vi hade gjort lite fel. Så det bara att börja om. Lite krångel. Och det är gassande sol, så den suger ju all energi ur en. Därför är man trött nu.

Men jaja, nu är det jobbet som gäller i 7 timmar framåt. Förhoppningsvis blir man mer pigg under dagen.

19 juni 2010

2010-06-19 @ 21:42:05
Nu känner jag att jag kommit ifatt mitt liv. Nu, förhoppningsvis kan jag blogga som vanligt. Hoppas jag kan ha något att skriva om.

Idag har man varit på jobbet. Har varken varit stressigt eller lugnt. Något sådär mitt emellan och det är skönt. Det var ett tag sen jag jobbade en lördag. Hmm, minns knappt! Arbetade 11-16, kom därifrån halv 5. Kommer hem och så är det att börja arbeta igen. Mja, arbeta och arbeta är det kanske inte. Men det krävde energi. Vi håller på och byggerpool och man kan väl säga så här att det inte är så enkelt att bara montera ihop den. Vad fasen hålen till skruvarna stämmer ju inte överens. Vi var nog arga allihopa.

Höll på därute i lite över 2 timmar. Orkade inte mer eftersom inget fungerade längre. Det fick gubbarna då ta hand om. Gick sedan in till grannen och gav hennes katt mat, eftersom hon själv är borta över helgen. Älskar verkligen den katten. Vilket jag säkert sagt flera gånger förut.

Nu tar jag det lugnt framför tv:n. Mina ben värker som bara den. Orkar knappt stå! Usch vad gammal man börjar bli då! Inte bra

Imorgon är det jobb igen, 12-18. Då är det dessutom jag som stänger. Fick inte så mycket jobb nu i juni. Lite besviken över det. Får väl mitt schema för juli månad nästa vecka och jag hoppas det ser mer ut än vad det gjort nu. Mycket vill jag ha!

Picknick

2010-06-19 @ 10:13:49
Torsdagen den 17:e juni hade vi tjejer från "klassen" picknick. Det var jättemysigt. Såg på solnedgången och blev myggbitna. Det blev kyligare mot kvällen. Tack mamma för att du sa åt mig att sätta på mig ett par byxor istället för shorts.













Vecka 23

2010-06-19 @ 00:26:52
Jag kan väl försöka kortfatta lite vad som hände under den här veckan. En helt underbar vecka om jag får säga det själv. Jag nämnde förra året att jag träffade en kille på krogen som bodde i Norge och ni kanske inte tror mig, men han kom faktiskt på besök. Han bodde hos mig hela veckan. Jag var verkligen jättenervös inför hans visit. Men det släppte nästan genast när jag hämtade honom vid flyget. Så vi har varit tillsammans under denna vecka. Myst, varit på bio, gick nån enkel promenad. Jättetrevligt. Han fick dessutom träffa mina vänner och festa lite grann med oss. Jag hoppas han hade det trevligt med oss. Han åkte på lördagen och det var inte speciellt kul. Jag saknar honom redan. Han gjorde ju dessutom en helt underbar sak också. Han skickade bud med blommor. Men jag visste självklart inte om det förrän jag hämtade dem vid bussen och öppnade dem hemma och fick läsa mig till vem det var ifrån. Det var gripande. Så det blev ganska sorgset den helgen. Men det har funkat rätt bra än så länge. Saknar honom dock. Ja, nu får ni se lite bilder från veckans gång.





































Mitt studentfirande

2010-06-18 @ 21:27:58









































Balen 2010 - Kort repris

2010-06-18 @ 20:36:33







Nu skäms jag

2010-06-18 @ 15:21:05
Vad dålig jag känner mig nu! Såg på tidigare inlägg och det är verkligen långa tidsintervall mellan dem. Inte bra av mig! Har helt enkelt inte känt mig motiverad till att skriva. Men något som jag letade efter var om jag lagt upp något om balen, men det har jag inte. Det får bli mitt nästa inlägg. Så fort jag skrivit detta inlägg ska jag börja på ett nytt. Jag känner att jag behöver komma ifatt nu med skrivandet här och försöka uppdatera lite oftare. Jag vill liksom sammafatta det som hänt nu den senaste tiden innan jag börjar på något nytt.

Jag har tagit studenten

2010-06-04 @ 22:34:43
Igår var en helt fantastisk dag! Jag har aldrig varit med om något så underbart som igår! Dock lite tråkigt att man var tvungen att splittras från klassen man vart med i 3 år nu. Lite sorgset!
Jag kan ännu inte sätta mig in i att jag faktiskt är fri från skolan nu.
Min syster ställde en fråga tidigare idag: Hur känns det nu att vara arbetslös?
Gud, ofta man vill höra det liksom. Så nu är man på den marknaden. Blää! Hemskt och overkligt att höra.

Tänkte nu visa lite bilder från gårdagen




Champagnefrukost

Champagnefrukost

Champagnefrukost

Champagnefrukost

Champagnefrukost

Champagnefrukost

Champagnefrukost

Champagnefrukost

Champagnefrukost



Champagnefrukost







Studentvagnen - Popcorn

Sp07a <3

Utsläppet





Pappas lilla flicka tar studenten

Jag och syster

Jag och mamma



Jag o Freddy

Popcornvagn





För jag ska taaaa studeeenteeen!

2010-06-02 @ 22:45:09
Är fullständigt överlycklig idag. Mest för att studenten är imorgon vilket jag ännu inte riktigt kan smälta och att man fick en sådan underbar känsla i skolan där den ABSOLUT sista dagen tillbringades. Nu är tryggheten över och den kommer jag sakna och självklart alla vänner som man fått genom åren. VI FÅR INTE GLÖMMA VARANN!

Jag blev i chocktillstånd då jag även blev tilldelad ett stipendium för goda studieresultat. Det hade jag inte kunnat ana! Det gjorde verkligen min dag!

Jag åkte hem till mormor och morfar som jag inte träffat på år och dag kändes det som och dem var de första som jag visade min betyg och stipendiet för. Kan fortfarande inte förstå det!

Drog sedan hem, var på så glatt humör att jag satte full volym på i bilen och började städa bilen. Den såg bedrövlig ut invändigt, men jag vet inte om det faktiskt blev bättre? Kanske ytterst lite!
Solen gassade där på framsidan så satte mig i en solstol en stund och njöt av värmen! Vilket det även ska bli imorn! Så det kommer bli jättebra tror jag

Nu ska jag sova, för man ska upp 6 och göra sig i ordning. Halv 8 blir det champagnefrukost. 9 åker vi ned till Wisby Strand och 12 börjar utsläppet. Vi blir bland dem sista, runt halv 2. Sen så, då jädrans ryker det om vagnarna!

Ha det gott!
Puss

Like a satellite

2010-06-02 @ 11:43:09
Snart dags för skolan igen, har inte varit där på hela veckan. Men nu är det tid för betygsuldelning och det ska väl inte bli sådan stor grej eftersom jag redan vet vad jag kommer få.

Nu fixar jag med en ny skiva som jag ska ha i bilen. Har spelat sönder alla andra jag har (inte bokstavligen), men vill ha något annat att lyssna på. Väldigt avslappnande med lite musik i bilen. SOFT!

Jag kan speciellt inte sluta höra på Tysklands bidrag från ESC, jag har faktiskt fastnat för den rejält! Har snart redan lyssnat sönder den. Har 4 favoriter från ESC 2010 - Jon Lilygreen, Safura, Tom Dice och Lena dåra. Grymt!

Ska äta lite nu innan jag kilar till skolan.
Bye

Två dagar kvar

2010-06-01 @ 20:27:12
Tisdag idag och fick nästintill en utskällning av syster som tycker jag uppdaterar för dåligt här i bloggen. Men jag kan väl egentligen inte sätta mig emot det, för det är trots allt mer än 3 veckor sedan sist.

Dåligt att komma med ursäkter eftersom det tar knappt 10 minuter att skrapa ihop ett litet inlägg som förhoppningsvis någon läser. Ja, det ska väl vara syrran då.

Har haft mycket i skolan på sista tiden eftersom det är slutspurten nu. Studenten på torsdag! Vilket är helt sjukt! Kan inte riktigt förstå det! Det kommer kännas konstigt på fredag morgon då man vaknar upp och verkligen förstår att man inte går i skolan igen, nånsin! (ja, om man då inte bestämmer sig för att plugga vidare på högskolan.) Usch! Hemskt! Hoppas jag kommer in på högskolan jag sökt till! Då flyttar jag härifrån!

Förra tisdagen sattes betygen och vi har inte gjort ett dugg i skolan sedan dess. Nu måndag och tisdag har vi fixat med studentvagnen och den ser nu riktigt bra ut. Bättre än vad vi har kunnat föreställa oss! :) Det kommer bli fantastiskt!

Sådär, nu kanske syster yster blir glad över att jag skrev lite :)
Vem vet nu när nästa gång blir :)

RSS 2.0