Vart på tal om farthinder i Tofta?

2009-06-30 @ 21:22:38
Pappa kom precis hem från en möte med vår förening. Ett problem som ofta har kommit på tal är om farthinder ska sättas upp i de korsningar där jag bor. För att många kommer i full fart i de korsningarna utan att ha uppsikt, plus att barn leker som dom vill och inte heller har någon uppsyn över fordonen. Jag fick också veta att hastigheten inte heller stämmer överens. När man kommer in på den väg då man åker mot oss, så står det skyltat 30 km/h. Det jag fick veta är att den inte är laglig, så därför gäller den inte. Eftersom det då inte står något annat skyltat om hastigheten, så gäller 70 km/h..Jag blev totalt chockad över den nyheten. Det hade jag ingen aning om. Den väg som jag bor är definitivt inte lämplig som en 70-väg. Men nu har de lagt in något om hastigheten och att det kommer upp ett slags farthinder i korsningarna. Men istället för att ha "gupp" som sliter jättemycket på däcken, så kommer man istället använda sig av blombackar, eller baljor, eller vad de nu kallas.

Jaja, allt för att göra så att folk ska sakta ned farten. Kör klokt, tänk på VAR ni kör!

Inget intressant som rubrik?

2009-06-30 @ 19:38:26
Det blev stranden idag också. Men dock bara 2 timmar ungefär själv. Det är inte så farligt o gå själv, det är bara det att det är roligare med sällskap. Jag låg i solen o läste min bok samtidigt med musik i öronen. Jag tog mig ett snabbt dopp också, känns som om det blir kallare för varje dag man tagit sig ett dopp.

Jag kom hem vid ungefär 3-tiden och satte mig ute på terassen och fortsatte läsa min bok. Satte även på musik i vardagsrummet med hög volym, så jag kunde lyssna samtidigt som jag fastnade i boken.

Nu lagar jag lite mat, spaghetti. Och jag tror jag måste gå och kolla vattnet nu, så det inte kokar över.
Så tjingan

Stranden

30 juni 2009

2009-06-30 @ 11:47:11
Hade ingen klok rubrik idag, så dagens datum får stå istället.

Idag vaknade man halv 10. Men kunde ha sovit längre, om det inte var något fel på mig. Jag steg upp i alla fall. Gjorde i ordning en jordgubb-banan smoothie. Riktigt gott. Något annat speciellt till frukost orkade jag inte göra. Smoothien var snabb o smidig. -Och mumsigt god. Slurp sa det och det var slut på nolltid.

Jag har absolut inget planerat att göra idag. Så därför just nu är jag mycket uttråkad.

Finns det nån som vill följa med på Tofta Beach?

Michael Jackson - You are not alone

2009-06-29 @ 22:01:09

Gå in o lyssna på denna: You are not alone - MJ


Hemska natt

2009-06-29 @ 17:59:23
I natt var inte en skön natt, jag vet inte hur mycket sömn jag fick. Mycket kan jag inte ens nämna, för det var det inte, det var ytterst lite. Jag har ingen aning vad det kan bero på, för jag var hur trött som helst igår. Ibland somna jag, men sen vakna jag igen o kollade på klockan, då hade det kanske gått en kvart. Jag sov mellan 15-20 minuter i perioder. Hoppas det inte blir samm grej inatt. Det orkar jag inte.

Men idag blev i alla fall återigen en dag på stranden med Nico, Bella, Malin, Victor och Sebastian. Fast Sebastian stack väldigt tidigt. Det blev mycket sol, bad och åter sol. Vattnet var inte varmare än vad det var igår, men det blev ett par dopp i det kalla ändå. Sedan blev det också lite lek med fotboll båda i sand o vatten. Mycket roligt!

Jag kom väl hem för lite mer än en timme kanske. Det var förtjusande skönt idag, men jisses vad fötterna steks i sanden när man går, som det brann under dem. Ajaj!

Nu sitter jag vid datorn o lyssnar på massor med Michael Jackson-låtar.

Michael Jackson - Dirty Diana

2009-06-28 @ 20:24:45

Vart på schtraanden o schteekt

2009-06-28 @ 17:52:37
Vaknade idag klockan 10 kanske, blev lite chockad över hur mycket den var. I alla fall, jag åt frukost o såg på tv, sedan smörjade jag in mig med sololja och skulle lägga mig ute på terassen när Josefina skickar till mig o frågar om jag ska med på stranden.

Det var kanske runt 12 eller nått kanske, kommer inte ihåg. Vi låg till nästan fyra o stekte i solen, riktigt najs. Vattnet var kallt, men det hindrade inte oss för att doppa oss och spela lite oseriös volleyboll, men kul var det.

Nu är jag ganska trött, helt matt. Somnar säkert tidigt ikväll, förhoppningsvis.


Michael Jackson - Billie Jean

2009-06-28 @ 00:06:26

Dagens armband / Kvällens look

2009-06-27 @ 23:03:40
Idag var man på stan med mamma o pappa. Jag handlade en bikiniöverdel på HM. Vi var också på Telia, Coop och Willys. Efter Willys åkte vi till mormor o morfar en liten stund. Deras granne hade loppis o mormor var där, så jag o mamsen stack också dit en stund.. De har också en butik i dersa källare, en slags western butik, eller vad man ska säga. Direkt ser jag armband hänga på en vägg, jag praktiskt taget springer dit och uppmärksammar att det är precis sådana som jag vill ha. Jag absolut älskar dem. Billiga var de också, 15 kr/ st, ett riktigt bra kap. Jag köpte 3 stycken.





Ikväll har mormor o morfar o Göran varit här o ätit grillat med oss. Mycket gott, sedan tog jag fram pinnar o satte på marshmallows som blev redo att grillas. Men var det värt alla myggbett som jag fick när jag stod vid grillen? Nja, det kan jag inte påstå.

Jag, ikväll. Myspys

Rest In Peace - M.J

2009-06-26 @ 21:20:58
Michael Jackson - Earth Song
En av många av mina absoluta favoritlåtar!


Jag måste använda solglasögon

2009-06-26 @ 16:59:28
Då är man hemma och springer runt lite igen. Men hemma har jag varit ett tag dock. Kom väl hem från stranden strax efter 2, men la mig på terassen o fortsatte sola. Fast med en bok i handen. "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" heter den.

Ska väl fundera på vad jag ska göra nu. Men jag tror jag ska fortsätta med läsningen faktiskt.

Dagens frukost

2009-06-26 @ 11:37:42
Det fanns lite ingredienser till min smoothie. Innehålet blev vaniljyogurt, lite mjölk, banan och blåbär. Det var mycket gott.

Sitter på terassen och mumsar i mig min dryck.

Nu ska jag kila ner till mamma på stranden en lite stund. Hur länge det vet jag inte.
Byebye

MICHAEL JACKSON DÖD!!!!!!!

2009-06-26 @ 10:43:38

Aftonbladet: "King of Pop" har lämnat oss
Drabbades av hjärtstillestånd i sitt hem i LA.

En av världens största popstjärnor, Micheal Jackson, har avlidit efter en hjärtattack
   Han blev 50 år gammal.


Han dog vid 50-års ålder

MSN: Michael Jackson är död!


Kungen av pop, Michael Jackson, dog av en hjärtattack sent på torsdagskvällen i sitt hem på Carolwood Drive i närheten av Sunset Boulevard.

En anställd fann honom livlös och ringde larmcentralen klockan 12:26 (21:26, svensk tid).


Steve Ruda från Los Angeles Fire Department säger till CNN att Michael var oförmögen att andas och saknade puls när ambulanspersonalen anlände till platsen.


Sjukvårdare försökte återuppliva honom med hjälp av hjärt- och lungräddning i ambulansen på väg till UCLA Medical Center.


Läkarna fortsatte återupplivningsförsöken vid ankomsten till sjukhuset, men misslyckades.



Jävlar, är han död? Vilken chock jag fick. Jag kan ännu inte fatta det. Först när jag såg rubrikerna trodde jag inte det var sant. Ibland då förstorar journalister upp så små saker, men den här gången var det inte förstorat. Popikonen, Michael Jackson är verkligen död!

That was that

2009-06-26 @ 10:31:42
Så där. Kom hem för en pytteliten stund sedan. Det blev både att gå o jogga. Det var skönt. Sprang även förbi mamma o de andra dagmammorna, medan de satt på stranden. Snyltade lite vatten och fortsatte sedan jogga hemåt.

Nu ska jag göra i ordning lite frukost. Kanske ska göra en nyttig smoothie också? Mmmm, det skulle vara gott. Ja, det ska jag göra nu. Hoppas det finns nå frukt jag kan göra drycken av, annars kan det vara lite svårt. Får se vad som finns i frysen o kylen.

Tjingan

Dilemma?

2009-06-26 @ 09:05:49
Hej
Kom precis upp från sängen. Och vet inte rktigt vad jag ska göra nu. Jag har inte bestämt mig om jag ska ut o jogga, om jag ska gå eller om jag inte ska göra något allt. Kanske jag kan kombinera gång med jogging? Det brukar jag göra ibland annars också, men kanske planera upp det lite bättre denna gång? Jo, jag har nog bestämt mig. Ut ska jag iaf, innan frukosten hamnar i magen.

Är det sant att man bränner mer på morgonen när man är ute o springer eller går?

Jaja, jag ska kila ut nu iaf. Den saken är bestämd



 

Tårar som är till för att fällas

2009-06-25 @ 22:24:28
Såg precis färdigt Benjamin Buttons Otroliga Liv. Gud, så underbar film. Den var så himla fruktansvärt bra. Suverän, toppen, superb, helt otrolig. Jag kan inte ens finna ord för det. Jag rekomenderar den starkt till er som vill se en helt fantastisk film, tro mig! Se den, ni kommer inte bli besvikna!


Stadigt med två fötter i marken

2009-06-25 @ 08:37:31

Kom precis hem från en joggingtur ute i det fria. Jisses vad torr jag blev i halsen. Även fast klockan inte är så mycket så här solen väldigt varm. Man kanske borde gå upp klockan halv 7 o springa för att slippa den starka hettan? Nja, lite tidigt kanske. Jag vill ha lite sovmorgon, men jag behöver ju inte springa varje dag dock.

Jag tänkte först nu göra några övningar på min gymboll och sedan äta frukost ute på terassen. Det är himla mysigt att sitta där, ta en kopp te, kolla på utsikten (fast den är inte så mycket att se på), äta vaniljyogurt med bitar av äpple,  banan och russin i, vilket är förträffligt gott. Jo, det ska jag göra nu!

Tjingeling


Pixie Lott - Mama Do

2009-06-24 @ 22:53:50
Hörde denna idag och fastnade för den ganska lätt. Hör själva!


Jag hatar att älska den

2009-06-24 @ 21:18:36
Finns egentligen inte så mycket och säga om idag. Jag har faktiskt inget nytt att informera er om. Det enda jag har gjort idag var att ligga ute i solen. Vaknade väl strax efter 9 och gick då in till grannen och gav katten mat. Sedan tog jag en lång och lugn frukost, helt ensam, på terassen. Åt den tillsammans med musik i bakgrunden. Det fanns ingen mamma, eller nån hemma, som sa åt mig att vrida ned volymen. Yey! Satt en stund och läste också på terassen, riktigt mysigt.

Sedan blev det stekning i solen, igen. Ja, jag vet. Det låter som om det är det enda jag gör, men men, jag njuter ju bara av solen. Vad ska man annars göra?

När jag skulle fixa i ordning lite mat till mig och höll på att skära upp lite grönsaker, blev allt bara svart. Jag höll verkligen på att svimma. Jag fick sätta mig ner snabbt och ta lugna andetag. Andas in, andas ut! Det var läskigt. Jag behövde bara lite mat för att få lite energi igen, vilket jag sannerligen fick efter en stund.

Tog en promenad på stranden. Vattnet var nog lite varmare än vad det var igår. Fast jag doppade bara fötterna idag, medan jag gick då.

Nu har jag precis sett färdigt Australia. En helt fantastiskt film faktiskt. Den tog tag i mig! Jag fastnade totalt i den, helt fruktansvärt underbar. O sen Gud vad söt pojken är.

Hehe, jag hade visst lite att skriva idag. Men inte om något viktigt direkt, kan jag inte påstå.
Nu också kan jag inte bestämma mig om jag ska se Benjamin Buttons Otroliga Liv, eller om jag ska vänta med att se den tills imorgon kväll. Hjälp?

Stekt på Tofta Strand

2009-06-23 @ 20:13:57

Idag drog man till stranden med Bella o Micko. Bella kom med bussen runt 10 och Micko vid halv 11 ungefär. Det var skönt på stranden förutom att det blåste ganska mycket. Jag trodde verkligen jag hade kommit hem med hela stranden när jag kom hem i eftermiddags. Hade sand överallt, i håret, i ansiktet, på axlarna, i öronen, i näsan, ja, fasen överallt.

Mycket folk på stranden var det däremot inget, det var väldigt lugnt. Men i juli kan jag nästan slå vad om att det kommer ett fullt ös med turister. Då kommer man ligga o trängas bland massa svettigt folk. usch! inte för att jag bryr mig så mycket, bara jag får min plats och slipper all sand som ungar skvättar runt när de springer. Det skulle bli perfalerfa då.



=)

De finns inge annat o göre

2009-06-22 @ 22:04:34
Jag har hur tråkigt som helst nu. Tråkigare än vanligt, och det är inte ofta. Jag vill inte gå och lägga mig, men jag kan heller inte se tv för gästerna vi har sover i de rummet just nu. (De åker dock imorn) men det är ju inte kul. Som tur är kommer de om 2 veckor igen ungefär.  Så, vad ska jag hitta på. Det kanske får bli sängen i alla fall.

imorn vet jag iaf vad som händer. Då ska jag, Micko o Bella på stranden. De kommer nån gång på förmiddan. Då får vi prata och mysa lite på stranden tillsammans.

jo, sängen får det nog bli. Men först ska bara kolla in lite saker här bara

Jag behöver mycket

2009-06-22 @ 17:11:17
Sitter och lyssnar på Guru Josh Project - Infinity. En riktigt bra låt. Jag har säkert redan kört slut på den idag. Både i bilen och på mp3-spelaren. Ett tag till funkar den i alla fall.

Idag har man legat i solen halv dagen. Låg från 10 till halv 3 ungefär. Då hoppade jag in i duschen, för att kvart över 3 skulle jag skjutsa in grannens systrar till båten. De är väldigt trevliga måste jag säga.
en slant för begäret fick man också.

Efter att ha lämnat av dem, tog jag en sväng upp på stan för att hitta en bikiniöverdel, men jag orkade inte leta så seriöst. När jag gick tillbaka till bilen stod det en lapplisa där, men jag visste att jag hade ställt p-skivan rätt, så där kan han inte komma o säga nått. Jag fick ingen bot i alla fall, men fatta att man blev lite rädd ändå.

¨Puss

Because I said so

2009-06-21 @ 21:12:17

Idag brände man sig i solen igen. Det var konstigt eftersom jag smörjade in mig minst 3 gånger. Rejält! Men tydligen hjälpte inte det. Så nu är jag ganska knallröd på bröstet igen. Som tur är brukar det bli en fin brun färg efter några dagar, om jag inte bränt mig för hårt. Jag tror inte att denna gång var jättehårt, så därför tror jag det kommer att lägga sig ganska snart. Jag hoppas på det i alla fall.

Jag har fått min byrå från Carola nu. Den står i hörnet i rummet nu. Visst finns det vissa saker till som jag vill ändra, men jag får nöja mig så här så länge.

Jag fick även en liten slant av Stoffe för att jag tog hand dom deras kanin. Det tackar man inte nej till. Tack!

Nu, snart, ska vi se Tre systrar och en mamma (-Because I said so)


Invigning - Tofta Beach Club

2009-06-20 @ 20:30:29
Anna kom dessvärre inte idag för att följa med och se på när SPRAY spelade på Tofta Beach Club. Hon var tvungen att hjälpa till hemma tyvärr. Det var synd. För det var riktigt kul.

Invigningen var idag och jag gick då dit, själv. Men mötte lite folk där i alla fall. Själv så satte man sig på ett räcke där man såg precis allt tydligt och klart.

Här kommer några bilder. Jag hoppas att jag kanske kan få upp ett filmklipp också. Men antagligen så hör man nog inte så bra heller. Kvalitéten  är väl inte den bästa.

Tofta Beach Club

Invigning Tofta Beach Club




Bakfyllechaffis.....Sedan ner på Tofta Beach o se SPRAY

2009-06-20 @ 13:00:54
Jag kom hem vid kanske runt halv 2 i nättres. Det blev att jag bara tog mig till Anna i Klinte. Det blev för tajt med tid för att kunna dra mig nån annastans. Men vi hade det bra. Vi tog en promenad runt Varvet, över bron och tillbaka i regnet. Men det var mycket mysigt. Mycket skratt och andningsvårigheter. Haha. Men nån mer ska vi inte gå in på.

När jag kom hem hade grannarna fullt party. Musiken hördes över hela kvarteret. Sömn, det fick man inte med en gång. mitt rum låg närmast (från vårt hus) partystället och rummen, enligt mig, är inte så isolerade som jag vill att de ska vara. Men men, jag lyckades väl somna för jag vaknade vid 10 i förmiddags. Jag gick då ner till alla andra som satt vid matbordet. Jag gjorde i ordning lite frukost. Fil, med lite müsli, banan och russin. Mums! Sedan satte jag mig i solen och läste lite i min bok. Deckare! Creepy, whooaahh! Nää.

Runt halv 12 åkte jag in till stan för att hämta brorsan som var på krogen i går, så jag fick vara chaufför för honom idag. tog även hans bil, för att han skulle tanka den också. Fan vad najs det var att köra hans bil, också med bästa partajmusiken. Maffigt! Jag blev tvungen att vänja mig lite först, med kopplingen, gasen och bromsen. Den var definitivt annorlunda från min när det gällde det. Men det gick bra ändå. Enligt honom också, haha.

Maten blev nog just färdig, så jag får väl dra mig neråt och äta lite. Inte för att jag är så hungrig men, men.

Anna kommer sen också runt 3, för vi ska ner på Tofta Strand och se Spray spela. (Band som spelar coverlåtar). Jag hoppas det är där, för annars har jag missuppfattat alltihopa. Jobbigt  det skulle bli i så fall. haha

Vi hörs

Glad Midsommar

2009-06-19 @ 19:19:06
Ja, det blev midsommarfirande hemma med familjen och en del av släkten. Men hur det blir senare vet jag. Jag kanske drar mig bortåt nånstans.

Än så länge har vi ätit färskpotatis och sill, fikat med kaffe och kärleksmums. Nu står pappa vid grillen och grillar maten som skall ätas ikväll. Grillspett som består av: lök, svamp, paprika (gul och röd), zucchini, majskolvar och så självklart flintastek. Det godaste! Det ska bli smarrigt. Tiillbehör blir klyftpotatis. Senare blir det också att vi grillar marschmallows, mumsigt, det också!

Jag har haft jättekul idag, av det som varit. Vi var på promenad förut och jag fick köra morfar i rullstolen. Jag sjöng en liten snutt på en text (som jag ändrat från Peps Perssons Oboy.) Det var bara några få ord, men det var kul. Syrran spelade in det på sin kamera. Så ljudklippet kommer säkert hamna på Facebook. Haha

Men nu ska jag hjälpa till med maten.

En Torsdagkväll

2009-06-18 @ 19:54:56

Det var mycket mumsigt med pizza. Blev alldeles för mätt också. Stötte även på min kusin där nere. Han jobbar tydligen där i sommar. Det hade jag ingen aning om. Ja, där ser man. Det är mycket man inte vet.

Gott som sagt. Efter blev det en lakritspipa som man mumsade på, på vägen hem. De är också innerligt goda. Skulle kunna vräka i mig hur många som helst nästan. Men det ska vi inte göra, för då får vi ont i magen. Så därför fick det räcka med en.

Jag hoppas att jag kan, om 10 minuter, få låna tv:n en stund. Min kusin Noah har verkligen ockuperat den nu när han befinner sig här. Alltid han först. Men jag ska ta mig fasen få se idag. Det har jag bestämt. Han har försökt fjäska för mig, men jag sa nej, för jag vill se vid 8. Men om det är repris så får han ju fortsätta se, självklart. Men om inte, ja, då förstår ni.


-"Jag har gjort om den"

2009-06-18 @ 17:16:19
Strax bär det av till Nymans för pizza-ätande. Mums. Det ska bli rikigt gott. Jag kommer stå och vela vilken jag vill ha, för så brukar det bli. Men oftast blir det samma varje gång, vesuvio. Vanlig o god.

Nån gjorde om en bild till mig. Jag tyckte den blev rätt häftig.
Kolla!
Jag

Vart tog sommaren och solen vägen?

2009-06-18 @ 12:59:44
Regnigt, blåsigt och kallt är det idag. Men som tur var hann vi hem innan det började regna. Så på sätt hade vi tur. Humöret är inte på topp idag. Har bara haft lite roligt med moster idag. Vi går varandra på nerverna, men det är kul. men annars tror jag det beror på vädret att man mår så här. så dystert och mörkt. Men vi vill ju ha solljus och värme. Igår var det ju jätteskönt. Förutom att man brände sig. Men det har faktiskt gått över lite idag. Men svider gör det ännu.

Nästa vecka ser det ut att bli lite bättre med vädret. Upp mot 23 grader ser det ut att bli. Vi får hoppas att det stämmer. Det skulle ju vara helt fantastiskt.

Ikväll ska vi ner på Nymans och äta pizza. Jag är verkligen sugen på pizza nu. Men alldeles för mycket fett, men nån gång får man unna sig det. Och ikväll blir den gången.

Puss o kram

Så in i vassen, att det kan göra ont

2009-06-17 @ 22:51:02
gud vad det gör ont. Fan man kan ju knappt göra nått, känner mig som en 90-årig gammal gumma, med käpp. Jag är helt slut efter jag sprang, och i samband med det trött för att jag tror solen tagit all kraft från mig, plus att jag är sönderstekt. Det svider så in i vassen på rumpan, där jag också för ni som vill veta, har bränt mig. Måste stå för att inte lida. Nja nu tog jag i kanske. Nu sitter jag dock. Jag lyckades sätta mig, men det var inte helt smärtfritt. Förhoppningsvis blir det bättre imorn. Får vila lite. Ja, det kan behövas.

Vilken fin solbränna

2009-06-17 @ 19:27:31

Inte så fint kanske. Nu kommer man få duscha i kallvattem ett tag för att låta bli att skrika av smärta. För det kan jag säga har hänt ett par gånger förut, då man har glömt att ändra till kallvatten från varmvatten. Det bränns verkligen med varmt vatten. Jag trodde inte att det skulle bli så här mycket. Jag vet inte om ni kanske tycker det är mycket. Men det syns verkligen extremt om man ser det direkt.

Mm, man låg och solade nästan hela dagen. Jag lade mig väl ute på terassen vid 10-tiden och gick in vid halv 5-tiden. Då försvann jag ut och sprang en sväng. Det var jobbigt den här gången, då solen låg på ganska starkt. Men en stund blev det i alla fall.

Nu är en aning trött, solen sög väl ur all kraft idag. Det var nog lite tidigt för att springa så dags. Borde ha sprungit mycket senare, när kanske solen inte var så stark.

Jag kom hem kanske vid 20 över 6, och skulle kasta mig i duschen. Jag märkte återigen brännan. Inte så fint! Det kommer svida nu ett tag framöver.

brännan   
Den fina brännan


Vad ligger och väntar på mig...

2009-06-16 @ 22:54:17
jo, en varm säng. Ja, det är vaddet är. Och den ska jag bädda ner mig i nu, för nu känner jag att ögonen inte kommer hålla sig öppna länge till.

Så därför säger jag gonatt nu.

Min bror trodde.....(ja, han tror så mycket)...

2009-06-16 @ 20:44:37
....att jag inte hade hört Milows låt, ayo technology. Han kom upp hit och sa: vill du höra en bra låt? Jag blev nästan helt upprymd, för jag kan älska att få höra nya låtar. Han sa att  han inte visste vad låten hette, men artisten visste han. När han skrev in namnet på sökrutan, så sjönk axlarna ska jag säga. Blev lite besviken. En "ny" låt säger han, och kommer med Milow. Hallå, hur många gånger har man inte hört den liksom. Det är väl självklart att man har hört den. Den går ju på radion stup i kvarten. men den är som tur är bra ändå, men jag ville höra något nytt.

Idag, på förmiddagen låg jag i solen i ca 1,5 h. Sedan åkte vi till stan efter maten. Där blev det också fika med mormor, mamma och moster. Mysigt. Jag har också köpt ett par shorts och en tröja på cubus. (BTW, igår köpte jag också ett par chinos på cubus för halva priset, ett riktigt kap!) Så nu har jag lite nya somriga kläder.

Klockan är snart 9 och jag är ganska slut. Var ute och sprang förut, längs stranden. Det var skönt. Men jag märkte att stranden nog börjar bli mindre. Vattnet går längre och längre upp nu. Inte bra. Vi vill ha vår strand kvar!!






En byrå att hämta....

2009-06-15 @ 20:14:33
...finns vid syrran. Jag hoppas den kommer att passa på rummet. Jag har väntat i flera veckor på den nu. Så nu går den att hämta!

Allt bra med er annars då? Med mig är det finemang. Jaghar varit ganska effektiv idag. Gick upp vid kvart över 9. Hoppade i duschen efter frukosten. Anna kom med bussen vid halv 12 snåret och direkt åkte vi in till stan med bilen. Jätteroligt att alla ska kolla på mig när jag kör iväg bara för att de inte har sett min köra förut. Lite pinsamt! Står på dörrterassen och stirrar ut mig. Haha, kul!

Men vi kom in till stan till slut. Kändes lite ovant efter att inte ha rört bilen på 3 veckor. Men det var skönt. Jag och Anna gick på stan till 2 då jag mötte upp Josefina och åkte hem till henne där även Frida befann sig. Vi skulle planera inför midsommar, men nu verkar det nästan som om det börjar rinna ut ur sanden. För att ingen verkar vara på, nu verkar vi bara vara 4 stycken. Så jag kanske stannar hemma istället, eller åker hem till Anna, men jag vet inte än.

Kom hem vid 4-tiden. Satte mig ute i solen o läste. Sedan var jag ute och sprang i en halvtimme, tror jag! Riktigt skönt!

Nu ser jag på tv. Känner inte för något annat! Eller snarare orkar inget annat.

Mina djupaste....

2009-06-15 @ 11:14:40
.....tankar går inte att beskriva. Så inleder jag dagens ord. Jag orkar inte komma på nått annat. Det är tråkigt att skriva varje dag: Nämen, hur  mår ni? Ja, jag mår bra" Ganska trist att läsa det, eller? Men men, det blir väl att jag får göra det återigen, för att komma igång på dagen.

Snart kommer Anna med bussen. Sedan ska vi åka in till stan och gå där ett tag. Vid 2-tiden ska jag träffa tjejerna i klassen för att planera inför midsommar. Det ska bli kul. Blir lite mys/fest. Jag är inte helt säker på vad det kommer bli, men det bestämmer vi ju idag.

Nu måste jag nog fixa färdigt lite saker innan Anna kommer.

Freddys 30-årsdag!

2009-06-14 @ 16:39:17
Ja, då var Freddys fest överstökad. Det blev en riktigt god kväll, men god tårta och glass och mycket prat med musik i bakgrunden och spring mellan köket och terassen.
Sedan fick man veta sånt av bröderna som egentligen inte vill veta. Men sånt är ju alltid kul att höra, eller? Men för dem, dagen efter, blir nog inte så kul. Undrar vad de tänker idag och på hur mycket de egentligen informerade oss om, igår kväll. Lite mycket cider, öl och groggar blev det nog. Men man bli bara 30 år en gång, så en brakfest blev det. Dennis och Freddy gick sedan ut på krogen medan vi andra stannade hemma och städa. Nja, inte jag, för jag somna. haha, sry.
Lite random bilder kommer här:
Freddys fest
Välkomnande i köket

Freddys årsdag
Smörgåstårta till att börja med
(Det gick åt 5 stycken)

freddys årsdag
Mingel på terassen

Freddys årsdag
Syskonen

Freddys fest


=)

Freddys
Jag







=)


Festen pågår....

2009-06-13 @ 22:28:44
...ännu på vår terass. Lyckat med vädret i alla fall. Inga skurar än så länge. Nu ska jag gå ner och fortsätta vara trevlig och social.

Hörs imorn, eller senare! Bilder kommer också så småningom från alla hörn.

Byebye

Jag glömde nästan nämna......

2009-06-12 @ 23:58:03
.....att kusinerna kommer om kanske 45 minuter. De ska vara här i en vecka! Kanske bus??? Jao, säkert :P

Gonatt♥

Random
(random picture)

Smörgåstårtorna i en absolut egen kyl!

2009-06-12 @ 23:54:28

Vi blev klara för en halvtimme sen. Ofta man sitter till halv 12 och gör tårtor. Haha!

Här har ni de maffiga och feta tårtorna!!

Smörgåstårta
6 stycken!

Tårta :P
Mums



Min förtjänst är då att sätta på skinkbitarna på kanterna, skära tomaterna, skära citroner (skrek till som fan, för jag lyckades ju få den fräna saften i såren, Aj ), och skala äggen. Lite har man bidragit med iaf!


Nämen, se vad jag kan göra

2009-06-12 @ 22:11:25
Tyvärr blev det ingen myskväll med tjejerna ikväll. Ingen var väl direkt på. Jag hade kommit om jag inte hade behövt hjälpt mor i köket idag. Nästan som om en bomb slagit ned där just nu. Vi håller på och gör smörgåstårtor till Freddys 30-årsdag som är imorgon. 6 stycken för att vara exakt. Ni ska se hur maffiga och feta de är. Det ska bli väldigt gott. Speciellt nu när det är färska räkor på.

Pappa och Freddy har skalat 10 kg räkor idag som då är till tårtorna. Det tog sin lilla tid. Gissa hur mycket av räkorna det blev kvar när allt var skalat? Jo, 2,7 Kg. Fatta vad mycket bara skalet väger. Sjukt mycket!!!

Mamma och jag håller på med tårtorna just nu. Jag har dock tagit en paus. Jag väntar på att mamma ska bli färdigt med sitt så att jag kan fortsätta med mitt. För ett tag sen blev jag färdig med att ha skalat upp mot 60 ägg. Jippi, så jag har typ några små öppna sår på min tumme. Det svider till när jag ska skära citronerna. Ajajaj!!! Mm, sedan skär jag även tomater i klyftor. Men det svider dock inte lika mycket av saften som av citronen.  

Freddy skalar räkor

Min bror Freddy (som fyller 30 imorn, old dude) skalar sina färska räkor =)


Pappa hjälper till att skala räkor
Daddy står över diskhon o skalar o skalar, det tar aldrig slut


Räkorna
Några kg räkor tinar upp!


Jag skär tomater
Jag skär tomaterna! HAHA

Jag ska se om jag kanske kan ta nån bild på alla tårtorna när de är klara.

Delay: STUDENTEN 2009

2009-06-12 @ 18:19:07

Rosor till allt möjligt folk


Fordons utsläpp


Min kusins utsläpp


Tompa


Therese, Stoffe och Mikaela


Niklas


=)


Min kusins vagn


Niklas vagn


Stoffe o Tompas vagn


Media?


Min kusin Jessicas vagn


För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten
Fy fan va vi är bra!


=) =) =)


Jessicas klass (hon som står o vinkar)


Tårtkalas på Östercentrum


Påväg mot vagnarna


Tompa o Micko


Stoffe


Aisle between the carriages


Springer mot framtiden


Jag


Vagnarna fortsätter från Öster


Fordon

Grattis alla som tagit studenten! Nästa år blir det min tur och fy fan vad det ska bli kul alltså! Längtar!!!!



Delay: Studentbalen 2009

2009-06-12 @ 17:43:06
Kortege             KOrtege               
Riddare                     Ja, cykla kan man också göra, vrf inte?              Flakmoppe
Kortege
Whohooo, limo!

   


Hoppsan, motorstopp!

   






Tåget




(tessa från min klass kör)


=)

   

Stoffe o Tompa
Stoffe o Tompa

Tove o Niklas
Tove och Niklas

Alla studenter
Gruppfoto på alla studenter!


Ja, här har ni några av MÅNGA bilder som togs denna dag! Äntligen har jag lagt upp dem, tog lite tid.

Förlåt

2009-06-11 @ 09:17:40

Hej
Jag sa igår att jag skulle lägga in bilder från studenten och balen, men som vanligt hände det massa annat istället. Men ärligt vet jag inte vad, för jag kommer inte ihåg exakt vad det var. Haha, konstigt. Så ursäkta mig för det.

Idag har man en lektion, på 65 minuter. Kanske till och med även kortare. Vi ska bara ha betygssamtal. Men vad spelar det egentligen för roll. Vi får inte betyget i svenska i år, vi får bara veta vart vi ligger. Och jag har en ganska stor aning på vart jag ligger, så varför behöver jag veta? Jaja, går upp klockan 7 för en lektion där man ska ha betygssamtal, är det värt det? Men jag är redan i skolan, så det är väl lika bra. Man kanske får ett plus i kanten för att man är här, eftersom vår lärare är ganska sträng.

Jag börjar inte förrän om 20 minuter. Vad ska jag göra under den tiden då? Finns ju inget att göra längre. För försöka underhålla mig på något sätt.


En skola är en kasern för minderåråga,
kamouflerad till en civil anläggning.
- Rudolf Rolfs
Skola och undervisning

Vad vidrigt!!!!!!

2009-06-10 @ 18:12:08
Nu kommer jag att inspektera duschen utförligt varje gång jag tänker duscha. För vem vill ha larver som ålar sig på väggarna medan man duschar? Inte jag. Det var just det som hände när jag stod i duschen precis nu. Det var det vidrigaste. Usch. Jag höll precis på att smörja in mig med tvål när jag ser något på väggen. Jag skriker på mamma, går ur duschen halvt naken fullt med skum över hela kroppen. Mamma trodde först det var malar (som att det är mycket bättre), men när hon tog dem med pappret och kollade på dem liknade de mer som larver. Så vidrigt. Det ålade minst 6 stycken på väggarna. Det var inte kul måste jag säga. Det är ju äckligt och vi har ingen aning om vart de kommer ifrån. Det är det värsta.

Nej, usch. Det här kommer att sitta i.

Sträckan blir längre....

2009-06-10 @ 17:01:05

Hej

Idag har man faktiskt varit ganska duktig. Jag vaknade först klockan 9. Men önskade jag kunde ha sovit lite till eftersom jag är "ledig" idag. (ingen Boda Borg för min del) Jag lunkade nerför trappan, sakta men säkert. Mötte min bror, som kom med båten inatt, i köket. Sedan gick in till grannens kaniner och gav dem mat för dagen och nytt och rent vatten. Kom tillbaka in till mig, gjorde i ordning en kopp te och fixade lite frukt till frukost. Gott. Istället för att enbart sitta framför tv:n hela dagen så stickade jag på min halsduk samtidigt. Men det blev  mer att jag stickade än såg på tv:n. Jag ville bara ha något i bakgrunden liksom.

Vid halv 1-tiden blev det mat. Kycklingfilé och ris plus grönsaker. Strax efter maten fortsatte jag sticka på halsduken. Vid halv 3-tiden satte jag på mig träningskläder och drog mig ut på en joggingrunda. Det var hur skönt som helst. Jag har inte vart ute på en vecka för att det har regnat ganska mycket på sistone. Men idag stack till och med solen fram. Riktigt skönt! Kom hem efter ett tag, drack mycket vatten och stretchade rejält. Nu har jag också "tränat" lite på min pilatesboll. Den kan ärligt vara riktigt bra ibland. Lite avslappning på samma gång som man tränar.

När som helst ska jag duscha, tänkte bara skriva lite. Och efter duschen ska jag se om jag äntligen kan få in bilderna från balen och studenten. Jag är så lat när det gäller att lägga in bilder. Men nu måste jag verkligen få in dem.

Ett år sen
(Slutet av april förra året, på väg ner mot glassbaren med Anna)

Somliga anser.....

2009-06-09 @ 22:35:54
Hejsan, god kväll allesammans!

Vilken ovärd dag förutom eftermiddagen som var jätterolig. I förmiddags var det planering som gällde. Men ingen var speciellt seriös. Det kan ju bero på att nästan halva klassen var borta. Allvarligt! En gav förslag till att vi skulle ha en cykelutflykt till Micko och kolla på hennes grisar. Hallå, vem vill kolla på grisar? (ta inte illa upp Micko, det är inget fel på dina grisar) Men det jag menar är att jag tror ingen har lust att titta på grisar som en aktivitet för att lära känna varandra bättre. Men vad kan man hitta på då? Det är faktiskt svårt att komma på nått.
 Snälla hjälp mig, oss!
Vi blev också bjudna på glass, mums. Den enda goda gärningen från läraren idag.

Vi slöt ganska tidigt. Runt halv 11 skulle jag tro. Jag och Micko gick hem till henne, köpte hem lite mat och åt. Blev senare hämtade av en av hennes vänner, som skjutsade oss till Klinte. (Donner tog btw studenten idag, CONGRATZ!) Nu börjar livet kära studenter, sägs det!

Jag och Anna skulle umgås idag, så jag gick hem till henne i Klinte då da. Vi köpte jordgubbar och åt det med glass, åt popcorn. Såg film, Van Helsing, som är riktigt bra för den delen. Definitivt värd att se. Sedan lade vi in massa bilder från hur längesen som helst på mitt USB. Bilder som jag hade totalt glömt bort. Roliga bilder! Bilder från då vi var på Glassmagasinet, på Klinteskolans område, i stan när vi fikar, i vintras på stranden. Ja, massor såklart.

Hur som helst. Det var en jättemysig eftermiddag. Eftersom det var så fruktansvärt längesen vi hittade på något. Men så blir det när man har haft mycket i skolan. Vi ska försöka hitta på ngt i sommar också. Vi får då gå efter då hon kan eftersom hon jobbar, vilket jag inte kmr göra. Jaja, det blir säkert bra ändå. Tack Anna för idag!

I höstas, tror jag :P
(Jag och Anna, från i vintras, halvt)

Tänk med....vad var det nu då?

2009-06-08 @ 19:08:27

Jag lyckades sluta halv 11 idag. Helt underbart. Vi hade gått och kollat med vår spanskalärare om det var nödvändigt att gå till lektionen. Han sa då att det inte behövdes. Vilken tur och vad skönt det blev. Tog bussen hem halv 12. Kom hem till färdiglagad mat. Köttbullar och potatismos.

Strax efter maten drog jag mig upp på rummet och började städa ur lite ur garderoben. Jag tror jag plockade in mer än vad jag plockade ut. Haha, det var nästan faktiskt så.

Nu så har jag städat färdigt hela övervåninge, ganska noga. Nu slipper jag städa kanske på två veckor om det verkligen inte ser för jävligt ut. Elefanterna ligger nu i dammsugaren istället för på golven. Jag är helt slut efter städningen. Man blir trött. Det tar på krafterna. Nu har jag fastnat framför tv:n. Såg precis en film, "Starship Troopers". Jag kom ihåg den från när jag var mindre. Då fick jag mörka mardrömmar av denna film. Jag kommer ihåg att min bror Freddy har den, och den skrämde verkligen skiten ur mig. Men nu var det inte lika farligt längre, fast det var lite äckligt.

Imorgon väntar en dag, då vi ska planera en dag för nästa läsårs 1:or. Undrar vad vi ska hitta på. Någon som har något förslag?


Sista spanskalektionen???

2009-06-08 @ 07:53:10
God morgon!
Sovit bra? Jag hade gärna kunnat sova lite till. Någon timme eller så hade inte skadat. Idag har man kanske bara textilslöjd. Förhoppningvis slipper jag spanskan. Jag måste vänta 2,5 timme annars. För vadå? Kanske ingeting. Då känns det riktigt onödigt att stanna kvar. För det är säkert bara betygssamtal för dem som missade i fredags. Så därför borde jag inte behöva stanna kvar. Jag får prata med läraren sen och se om jag kan slippa. Om jag får det. så har jag ingen mer spanska nånsin. Ganska skönt faktiskt!

Jag börjar om 5 minuter så det kanske är bäst att jag kilar bort nu.

Vilket korttidsminne jag har.....

2009-06-07 @ 21:12:03
...men ska man verkligen behöva komma ihåg allt?

Det gör iaf inte jag. Mitt minne är kort. Visst lagras allt, men inte kommer jag ihåg det när jag behöver det som mest. Ja, så brukar det vara med mig. Det går nog i familjen. Jag sa ju förut att valet är idag, men vad gör inte vi, jo vi glömmer att åka och rösta. SMART SMART! Eller inte. Man kommer ihåg det , men glömmer det lika fort igen. Japp, gör man det inte på en gång är det kört. Ja, de bara hur det gick för oss. Men jag visste inte vilka jag skulle rösta på iaf, men man borde väl ha röstat ändå.

Jaja, sånt händer väl.

Jag har börjat med städningen, men är långt ifrån färdig. Det blir att fortsätta imorn. Tyvärr är elefanterna kvar. Men dem sugs upp imorn. Då finns de inte längre.

Om en timme kanske blir det sängen som gäller. Måste vara lite pigg imorn iaf, så man orkar med skolan en vecka till. Fatta, en vecka kvar sen är det lov i 2 månadet. Frihet!

Dagen som i S

2009-06-07 @ 16:35:10
Jaha, då var det söndagen den 7:e Juni. Vet inte vad som är speciellt med den, men det är iaf val idag. Det är det jag vet.

Inte beundransvärt mycket har hänt idag. Det mesta är att jag har skruvat och fixat med bilder på datorn. Jag har äntligen fått det mesta på skivor. Men det är ännu lite kvar som ska brännas ner på skiva. Men jag behöver lite fler bilder för att fylla utrymmet på skivan.

Precis samma sak varje söndag. Slapp. Data. Bok. Musik! Japp, det är min söndag. Den är inte riktigt fulländad. Det som ännu måste göras är städas. Brorsan kommer hem på tisdag natt och det ser ut som en svinstia här. Dammråttor flyger omkring som fåglar på himlen. Nja, råttor vet jag inte om jag kan säga, snarare elefanter på torra land. Haha, vet inte vad jag just skrev egentligen. Men iaf, det behövs städas som sagt. Jag ska försöka rensa en massa också nu när man har tid. Det är bara en vecka kvar i skolan. Och det finns inget att göra. Allt är klart! Därför har man tid med annat istället. Som städning, men som inte är speciellt kul. Tur att det finns musik, som man kan springa omkring och sjunga samtidigt. I am a little Rockstar, U know!
Haha


Gratis PIZZA

2009-06-06 @ 22:35:05
Var hos kusinen då da i eftermiddags och åt tårta och pratade lite, självklart. Fick se hennes balklänning, som var hur fin som helst. Jag fick aldrig se den på, för jag såg henne aldrig i kortegen. Det var på grund av att hon åkte polisbil och det visste inte jag. :/ Men men, inget jag kan göra åt nu. Jag får snylta bilder av någon annan istället.

Ikväll blev det pizza. Istället för att ta en vesuvio eller calzone, som jag alltid brukar ta, så valde jag att ta en indiana, med kyckling och curry. Det skulle egentligen vara räkor också, men det var jag inte så sugen på. Vi hade beställt pizza för tre personer, men när pappa kommer hem har han fyra stycken. Mamma och jag undrade lite. Vi fick en extra pizza för att de hade gjort fel på ena, på min. De hade lagt räkor på min, så det fick göra om den. Så vi fick en gratis pizza. Ganska soft. Det blir pappa som får äta upp den. Mamma kan inte för hon är allergisk mot räkor och jag var inte så förtjust i den. Visst går den att äta, men inget som jag skulle välja självmant.

Snart blir det sängen för mig. Är ganska trött. Fast det har jag varit hela veckan.

På tisdag natt kommer brorsan hem, och stannar i nästan 2 veckor. KUL!!!. Han fyller 30 på lördag. Börjar bli riktigt gammal, min broder! =)

Natti♥

Studentfirandet för kusinen

2009-06-06 @ 12:11:30
Min kusin tog studenten i torsdags och idag ska vi fira henne med lite tårta och presenter. Jag längtar verkligen till nästa år då det är min tur att springa ut från Kongresshallen och skrika: För jag har tagit studenten! Sedan STUDENTVAGNEN!  Åhh, gud vad kul det kommer att bli. Det kommer bli så jävla fantastisk. Jag kommer antagligen börja gråta också för att man kommer var så förbaskat glad. Åhhh!!

Nu måste jag kila, för vi ska åka till stan idag.

Jag höll nästan på att glömma: Det är nationaldagen idag!

Rött ljus för fan!!

2009-06-05 @ 09:28:06

Igår när jag och mamma skulle åka genom en rödljus-korsning blev jag så jävla argatt jag hade lust atts skrika. Det var så här att det var tvåfiligt. Den vänstar filen fick grönt och den högra filen hade rött. Vi hade några bilar framför oss, så vi kom framåt sakta, medans vi kör, så har fortfarande den högra filen rött ljus, men då kommer en mopedist och kör mot rött ljus. Det kommer ett rödljus lite längre fram om man kör i den filen som mopedisten gjorde. Jag ser då att den tänkte fortsätta köra mot rött ljus, men tvingas verkligen tvärbromsa för att inte krocka med en bil som ska svänga. Mopedisten var tvungen att backa. Då är man ju fan helt dum i huvudet. Sådana ska inte vara i trafiken. Jag hoppades verkligen att polisen skulle ha vart där, för då hade antagligen körkortet (om de hade något) tagits av dem iaf. Fan vad rätt det hade varit! Jävla ungar säger jag!


Utflykt

2009-06-02 @ 21:41:17
Dagen började med filosofi, där vi fick skriva en utvärdering på kursen. Vi fick sluta tidigare eftersom det var tydligen det enda vi skulle göra idag. Så vi fick längre lunchrast än vanligt, så lite av tiden tog jag och Micko åt görandet av vår PowerPoint till morgondagens presentation om en reklamfilm. Efter lunchrasten var det idrott. Vi spelade brännboll. Ganska roligt om vårt lag hade varit lite mer seriösa och inte strulat runt så mycket. Blir arg vissa gånger när man håller på så. Det stör för hela gruppen.

Ibland brukar spontana saker hända bland oss. Som idag, då bestämde vi oss för att köpa med oss fika till Almedalen och sitta där o käka. Jag var lite nyttig och köpte körsbär att mumsa på istället för kakor. Duktiga jag!

När vi sitter och pratar och har det mysigt, så börjar massa fåglar komma och flyga omkring över oss. Bella blir typ som galen och vill verkligen inte ha dem där, eftersom hon inte vill att de ska bajsa på henne. Jag brydde mig inte så mycket om det. Men sen så kände jag något flyga rakt ner i mitt hår, som om någon kastat något på mig. Jag sa då: Jag kände precis något landa i mitt hår. Då säger jag också men det är säkert fågelbajs. Och dom andra bara: nej nej, det är det inte. Jag kände ju att något verkligen landade så jag kände försiktigt med handen, när jag tittade på handen är den lite vit: EN FÅGEL SKET I MITT HÅR!!! Alla började asgarva. Visst var det kul eftersom vi började prata om det, men det var så äckligt. Jag fick ta fram min våta handduk som jag haft på gympan och försöka torka av det värsta av bajset. USCH, det var verkligen inte min dag idag!

Utflykt i Almedalen


Utflykt i Almedalen

Fieldtrip

USB-minne till mina minnen

2009-06-01 @ 22:08:34
Sov lite längre än vanligt i morse. Orkade helt enkelt inte upp klockan 6. Sov till halv 8 istället och tog en senare buss. Jag hade svårt att somna igårkväll för värmen var olidlig. Jag somna inte förrän halv 2 och vaknade då och då. Så jag kom då försent till skolan en timme. Men om jag inte gjort hade jag inte orkat dagen iaf, då kanske jag åkt hem tidigare. Men men. Ganska ovärd dag ändå, så det spelar ingen roll.

Fortsatte stickningen på sjalen - textillektion
Lyssnade på Charles (klasskompis) när han föreläste om sin vistelse i USA - Engelskalektionen
Såg på film - Spanskalektionen

Var på stan en stund i eftermiddags. Köpte ett USB-minne på 4gb. Nödvändigt!

Sedan gick jag och Micko och satte oss i Almedalen en stund. Det blev inte länge för jag tog bussen hem vid halv 6. När jag kom hem hjälpte jag mamma lite och lägga in lite bilder åt henne, som hon senare ska framkalla. När jag ändå var igång höll jag på med mina egna bilder. Ska spara dem på en skiva och ta bort dem från datorn och få ny plats på kameran.

Snart, närsomhelst ska jag försöka sova. Nu har jag haft fönstrena öppna hela dagen, så nu har det hunnir bliva lite svalt. Hoppas det räcker för att jag ska kunna somna.

Gonatt

RSS 2.0