MAKRON AVKLARAD

2010-11-19 @ 20:24:14
Phew! Det kom som en chock för mig ärligt talat! Att jag klarade makron! Jag fick 29 av 58 poäng. Vilket var gränsen för godkänt. Ni anar inte hur glad jag blev alltså! Jag hade inte klarat mig om han inte hade tagit bort en uppgift från provet som var värd två poäng. Gränsen för godkänt var egentligen 30, så det kan man definitivt kalla tur! När jag läste att jag fick G tänkte jag att detta måste vara ett skämt! Aldrig att jag kunde skrapa ihop så många poäng. Men tydligen gjorde det det och jag sade direkt att det måste vara preeeeecis på håret i så fall och det var det också! Jag skrattade när jag hämtade ut provet och såg resultatet! Men förstå vilken lättnad det var att slippa en omtenta, nu kan jag fokusera på dem kurserna som är aktuella. Vi ska ännu få tillbaka resultatet i marknadsföring och det kommer nog nästa vecka skulle jag tro.
Vi har håller nu på att skriva en rapport om en organisationsstruktur som ska vara färdig i mitten av nästa vecka. Vi har lite kvar som vi ska skriva på måndag. Idag satt vi 9 timmar med det i skolan. Så förstå att man är lite seg just nu! Det blir en lugn hemmakväll och förmodligen en helg med lite plugg också. Får se om man kanske går en stund på stan imorgon och leta lite julklappar. Det börjar bli dags för det nu, tydligen. Herre jisses, det är snart slut på november. Usch så tiden springer iväg. Men så skönt det ska bli att få komma hem sen vid jul. Längtar hem lite nu faktiskt! Snart tre månader sen jag flyttade hemifrån.
Och bara så ni vet: JAG ÄR GLAD! <3

14 November 2010

2010-11-14 @ 18:44:41
Vilken helg! Fredagen blev inte alls som planerat. Först trodde jag det bara skulle bli lite hemmamys med Jennie, med lite chips och choklad, men så kommer hon med två vinflaskor och lite cider. Men det hade vi ju till chipsen och chokladen, så blev det massa skoj och prat och skratt. Sedan helt spontant sticker vi ut på krogen och dansar lite. Vi mötte hennes kompis. Det blev ett par cider där på krogen och fick ofta ta några klunkar av en annan slags drink. Det blev då ingen bra planerad fredag men det lyckades bli en jättetrevlig kväll ändå.
Igår morse var inte så rolig. Blanda vin, cider och sprit kanske inte är det bästa så den bästa förmiddagen hade man inte, och på kvällen skulle man på en annan hemmafest. Kunde inte bestämma mig om jag skulle gå eller inte för jag var trött och mådde inte bra. Men det blev bättre mot eftermiddagen. Så jag bestämde mig för att gå.
Först blev det middag hemma hos brorsan, vem jag inte har pratat med på länge eftersom det varit så mycket med plugget. Men gott med mat var det! Sedan var han schysst och skjutsade mig till festen, klockan var då 6.
Det var en hel del folk där, lite nya som man tjatade med. Men gud så trött jag var under kvällen, kände mig som ett ganska dåligt sällskap. Men det var trevligt ändå! Vi beställde även hem pizza senare under kvällen, blev besviken på min kebab! Det ska vara nötkött och inte fläskkött!

Jag GICK hem strax efter 12 och det tog mig 35-40 min att gå hem. Fin kvällspromenad. Men det slöt med att jag ringde upp underbaraste norsken som fick prata med mig sista vägen hem för jag blev lite rädd.
Så idag har man legat i sängen halv dagen och suttit och sett One Tree Hill, och för en lite stund sedan såg jag The Blind Side. Det var en fin film!
Ringde även upp pappa eftersom det är fars-dag idag. Han tackade för kortet som min syster gav honom från mig. Det uppskattades tror jag! :) Sedan blev det lite prat med mamma, men det blev bara en liten stund för dem skulle sticka till morföräldrarna. Fatta att jag blev besviken då, för jag ville också följa med! Men sånt kan jag inte längre! Det är trist! Men det är bara en månad kvar tills jag är på ön igen, i två hela veckor!! LÄNGTAR!

Dags för fredagsmys

2010-11-12 @ 16:28:35
Då var det helg nu då! Ska bli skönt. Haft skola nästan varje dag förutom onsdag och idag. Men idag så jobbade vi med grupparbete om organisationsdesign/struktur. Så idag fick vi tag på ett företag som vi ska beskriva och ifrån vi kommer att intervjua VD:n. Jag hatar att ringa, men jag fick göra det (1 av 2), fick ringa upp han tre gånger för han var inte på kontoret och kunde inte bestämma tid. Men nu är det klart! Så vi var riktigt effektiva idag: Fick tag på ett företag och vi har gjort alla intervjufrågor. Det blev några stycken!

Idag testade jag något nytt (har ätit det förut med aldrig gjort det själv), stuvade makaroner. Och det blev faktiskt ganska gott, men jag kunde nog ha använt lite mer mjölk. Sen så har jag även städat lite igen, dammsög lite snabbt (fy fan vad jag tappar hår, jag undrar hur jag kan ha hår kvar på huvudet efter allt jag egentligen tappar....Aaaah), ligger tonvis på golvet, inte konstigt att jag måste dammsuga så ofta, det är nödvändigt!
Nu är det fredagsmys som gäller, har köpt hem lite chips och choklad och kolsyrat vatten. Jennie kommer över senare ikväll och då blir det nog lite prat och film skulle jag tro.

Ovädret har kommit

2010-11-09 @ 07:53:33
Såg ut genom fönstret när jag vaknade imorse och då var det snö. I vissa fall kan jag tycka om snön, men idag gjorde jag inte det. Det är som värst när det är nollgradigt eller plusgrader för då blir allt bara slask och det är så förbaskat tråkigt. Deppigt väder! Så blåser det dessutom och fortsätter snöa. Skönt när man kommer till skolan sen. Förmodligen kommer man vara blöt. Tur att jag köpte mina skor igår. Passar perfekt idag!
Kunde ha gått upp 20 minuter senare idag för jag är klar nu och ska inte gå förrän om 25 min. Jobbigt! Så nu sitter man här och försöker fördriva tiden lite, men det går inte så värst bra.

ARMYBOOTS

2010-11-08 @ 19:17:30
Satte klockan på halv 9 imorse, men skulle inte till skolan förrän 13. Men jag ville hämta mina skor som var undanlagda. Jag måste säga att jag är supernöjd med dem. De har en perfekt sula, varmfodrade, grymt snygga och till ett bra pris. Alla krav jag ställde på ett par vinterboots. Fick även 10 % rabatt för att jag bestämde mig för att bli medlem. Helt perfekt! Sparade 40:- haha
Kom hem, satte mig ned vid bordet och såg One Tree Hill medan jag satt och åt. Fullt avkopplande! Klockan 1 var det föreläsning "Organisationsdesign och managementrecept" vilken nog kan bli väldigt givande i framtiden. Så det ska bli intressant tror jag. Lite svårt att läsa engelsk kurslitteratur, men det ska nog gå bra ändå. (Det kommer bli värre i mikroekonomi...)
Men för idag har jag lagt undan pluggandet. Hade föreläsning till 4, men satte kvar i skolan och läste till halv 6 - 6. Och har kollat på lite info här hemma också så det får räcka för idag. Ganska trött! Så nu blir det OTH resten av kvällen och popcorn.
MY NEW BOOTS (ARMY inspired)

Ny dag väntar

2010-11-07 @ 20:29:46
Då var man hemkommen från Skövde. Det var riktigt skönt att få komma ifrån detta ställe en stund, komma bort från pluggandet och bara slappna av efter alla tentor. Och god mat har man fått och gjort lite shopping.
Men nu är man tillbaka, nu ska jag verkligen försöka vara så aktiv som det bara går!!! Imorgon förmiddag ska jag köpa mina skor som jag lagt undan :)

På en annan plats

2010-11-05 @ 20:06:08
Har precis fått hemmagjord pizza. Gissa om det var gott!!!!! Underbart! Satt och njöt av varenda tugga jag tog! Mums!

Kom till Skövde ungefär halv 8 igår kväll. Jisses så fort det gick. Men hade mycket för mig under restiden antar jag! :) Det roliga var när jag kom till stationen så gick jag direkt till parkeringen, men ingen satt i bilen (jag visste hur den såg ut). Så jag gick in i stationshuset, ser ingen. Ringer därför upp personen som ska hämta mig, och medan jag ringer hör jag en signal jag känner igen. Och personen står 2 meter ifrån mig! Haha! Bra uppsikt man har!
Härligt att få vara här och ta det lite lugn för en gångs skull!
Idag har vi varit och shoppat lite! Lite får man unna sig ibland!! Hoppas det går ner i väskan för den var fullpackad när jag åkte hit.

Nu ska jag fortsätta dricka lite öl med päronen Schalén

Hej svejs

Nu bär det av till Skövde

2010-11-04 @ 17:12:05
Äntligen är tentorna över! (Men en stor risk för omtenta i MAKRO) Kul att ha det hängande över sig, speciellt nu när man börjat med nya kurser. Jaja, men nu tänker jag ta några dagar ledigt så jag tänker tillbringa min helg i Skövde hos mina kusiner. Jag tar tåget om en timme och jag måste erkänna att jag tycker det är lite läskigt. Jag har aldrig åkt tåg själv och inte så ofta heller för den delen. Så jag hoppas jag inte missar tågbytet bara haha :P
Det ska bli intressant att se.
Kan behöva en avslappnande helg  med nära och kära. Det var dessutom längesen jag träffade dem så jag tog tillfället i akt och bokade :)

Aaaah, vad jag har ont i huvudet. Sprängs snart!!!

Inte billigt med kurslitteratur

2010-11-02 @ 23:33:34
Inte varit så effektiv som jag borde ha varit idag, men ändå gjort ganska mycket. Gick upp strax efter 8, tog en promenad på 40 minuter. Sedan blev det frukost och ett avsnitt av OTH. Därefter redo för skola! Jag fick hjälp med dem sista frågorna till marknadsföringen så nu är det bara att pränta in dem i huvudet till på torsdag. Det ska väl kunna gå hoppas jag. Gick från skolan strax efter 4, till studentbokhandeln och köpte böcker till dem kommande två kurserna. Kändes väldigt bra när det försvann 1350 kr på 3 böcker! Yeees!

Nu sitter jag i sängen. Gör inget. Pluggade förut, men så var jag tvungen att ta disken igen för ett berg hade byggts. Jobbigt! Så idag blir nog inget mer plugg heller. Alldeles för trött. Sa bli skönt med några dagars semester sen efter torsdag! :)



Det blir väl omtenta då...

2010-11-01 @ 22:01:58
Men vad härligt! Första tentan är gjord och det känns ju bra att det redan kommer bli en omtenta på det. Jag känner det på mig, för det gick allt annat än bra. Jag har varit helt skakig sedan igår när jag gick och lade mig, kunde knappt sova. Vaknade halv 5 och trodde att jag missat väckarklockan. Men hade 2 timmars sömn till. Det var inte det lättaste att ta sig till skolan och sedan sitta i klassrummet en halvtimme innan tentans start. Fy fan, jag var ett nervvrak. Och det blev ingen lättnad när vi väl fick provet....Usch, detta var inte roligt. Så här är inte meningen att man ska känna inför ett prov. Jag vill inte göra omtenta på det här. Jag vill inte ha det hängande över mig!
Nu är det bara att plugga till nästan tenta som är på torsdag. Har några frågor kvar som måste besvaras sen är det bara att pränta in alla frågor i skallen (vilka är runt 50 stycken). På provet kommer bara 10, men det är ändå mycket att lära sig.
Men på torsdag eftermiddag blir det skönt ett tag för efter föreläsningen som vi har efter tentan så sticker jag iväg över helgen. Då åker jag och hälsar på mina kusiner. Det ska bli mysigt! Hehe, jag har några krav när jag kommer dit. MAT!! UGNsmat!!! Eftersom jag inte har en egen ugn och ingen stor frys fylld med mat, så blir man som jag sagt begränsad. Så jag har bett om att få flygande jakob, hemmagjord pizza och lite annat.
Ska bli riktigt kul att åka dit verkligen!!! Behöver en paus innan de nya kurserna startar.
Nu ska jag se lite mer OTH, beroende av det. Imorgon blir det upp ganska tidigt och börja plugga in frågorna.

RSS 2.0