(Hög)Skolstart

2010-08-30 @ 07:12:33
Då kan man säga att sommarlovet är slut och det gick fruktansvärt fort. Då var det dags för skolan igen och nu är det dags för den stora skolan, HÖGskolan, i Borås. Börjar klockan 8 idag och jag sitter här redo. Det tar ca 10 min att cykla till skolan härifrån, men det är samling vid Stora Torget så det blir lite kortare än till högskolan. Mm, och varför gick jag upp så tidigt när jag redan är färdig. Jag får sitta här och glo i en tom lägenhet i en halvtimme till. Inte trodde jag att jag skulle bli färdig på 40 min. Rekord?
Det ska bli extremt roligt att börja en skola i en ny stad och det har jag säkert upprepat flera gånger, men det är så spännande.
Igår fixade jag lite med hemmet (om jag ska kalla det så än?), adressändring, hemförsäkring och internet. Om en vecka har jag förmodligen ett klokt bredband. Jag var även stark nog att flytta två gigantiska garderober till andra sidan rummet (vilket bara var 3 meter bort) ch då var jag redo att packa upp kläder ur väskor och kartonger, så nu har jag mer plats i lägenheten, vilket betyder att den är tom. Fick sitta och äta mat i sängen (en madrass som är placerad på golvet) för jag har inga sittplatser förrän om vecka då alla MINA möbler kommer..Åhhh, vad jag saknar min säng!
Nej, nu ska jag pyssla lite här innan jag ska kila.
Ha en bra dag

Inflyttning

2010-08-28 @ 14:24:56
Har packat ned alla mina saker som jag använt nu när man bott hos bror sin i knappt en vecka. Jag fick knappt ner allt som jag tog med mig hit, hur kom det sig? Jag har ju inte köpt nått? Men jag plockade upp lite saker från en kartong som redan fanns här, så det förstörde väl lite.
Om ett tag ska vi packa ut allt i bilen och köra iväg det till MIN lägenhet. Jag har inte ens vart o kollat hur den ser ut sen, så det ska bli spännande och se hur det ser ut.
Längtar! Sen blir det lite shopping på...WILLY'S! Måste ju fylla på det tomma matförrådet!

Torsdagen i ord

2010-08-27 @ 23:22:56
Igår blev det utgång med gänget här i Borås. Träffade lite nytt härligt folk. Började dricka lite hemma hos en tjej, sen så drog vi vidare mot kårhuset där förfesten höll på. På vägen dit mötte vi många italienare som frågade om vägen till Borås Arena, sen när de fått anvisningar får vi en kommentar: " you have beautiful blue eyes". Jag och Jennie stirrade på varann, skrattade och gick därifrån. Haha! Kom till festen, satte mig ner hos ett gäng (medan jennie cyklade bort till systemet och köpte lite nam nam). Det var ett härligt gäng man hamnade vid, träffade lite folk som man hängde med under kvällen. Riktigt gött.
Vi drog sedan vidare mot ett ställe som hette PULS, men det var inte öppet när vi kom, det öppnade inte förrän 22, så i köpte med lite mat från mcdonalds och satte oss utanför en annan krog. Det var tydligen inte så populärt att man åt mat som inte var deras, men vad ska man göra då om de inte har någon matbuffé eller mat av något slag. Man är ju hungrig. Men jaja
Kom sedan in gratis på PULS, det var faktiskt en riktigt härlig krog, för ungdomar. På vägen hem sen fick vi sällskap av ett par grabbar (dem snackade vi med på kårhuset, suveräna killar, roliga som fan).  Schyssta som hängde med oss. Sen fick jag gå hem själv för vi alla skulle inte åt samma håll, så en promenad på en halvtimme för att komma hem till bror sin. Då var man helt slut när man kom hem. Men fick ett mysigt samtal innan läggdags i alla fall.
Idag har man varit trött, såg film på kårhuset sent i eftermiddags, köpte hem lite mat och har packat i ordning mina saker för imorgon flyttar jag till min lägenhet. Jag hämtade nycklarna igår. Så det ska bli intressant att se hur det ser ut. Vill verkligen trivas i min egen lägenhet. Måste då inhandla mat, jisses alltså!
Ikväll har man tagit det mest lugnt. Skulle kunna somna nu. Jag känner att jag glider längre och längre ner i soffan. Men måste hålla mig vaken, för jag ska skjutsa brorsan och hans tjej ner på stan. Jag har aldrig kört i Borås förut, och första gånge på kvällstid känns inte direkt lovande. Hoppas det kommer gå bra. Antingen kör jag vilse eller så kommer jag krocka för reglerna och trafiken här...usch! Vill inte ens tänka på det!

Rundvandring i stan

2010-08-25 @ 21:27:35
Idag körde Freddy och jag runt lite i stan. Visade runt lite grann. Mycket av det hade jag redan sett, men det gick snabbare med bil och man slapp regnet. Han visade även fiket dit ALLA går, det påminde lite grann om Ringduvan hemma, så det kändes bra. Dit kommer jag absolut gå fler gånger. Jag tog en varm macka (baguette) med kyckling och currysås (jag är galen i kyckling o curry) och den var helt klart underbart gooood! Mums mums!
Kyckling o curry
En liten rundvandring blev det senare på eftermiddagen med högskolan. Inte så mycket folk, men det var rätt kul ändå. Gick till platser som studenterna rekommenderade, fiken, uteställena, restaurangerna, mataffärerna, osv. Imorgon blir det pubrunda.
Sen var det ju att ta sig uppför de där förbaskade backarna mot brorsans. Fy fan vad det kändes i vaderna när jag kom hem. Det tog en halvtimme från skolan till honom. Usch! Jag kommer nog inte hälsa på honom så mycket dessvärre. Bra motion, men helst inte varenda dag.
Nu ska jag ta det lugnt vid tv:n, sen sova lite, för imorn väntar en ny dag. Kanske även får nycklarna till lägenheten, eller på fredag. Håller tummarna! Jag vill flytta in nu!

Tyvärr ingen grillkväll

2010-08-24 @ 17:00:25
Tyvärr ändrade jag mig i sista minuten att jag inte skulle gå på grillkvällen ikväll...Jag ville gå, men jag har varit i staden sedan halv 2, i ösregnet, kom inte hem till Freddy i tid heller. Strax innan 4 var jag hos Freddy.(samlingen var 16 vid högskola och det skulle jag aldrig hinna.) De förbaskade backarna för att komma hem till Freddy är inte att leka med alltså, och heller inte i regnet. När jag steg inför dörrarna, droppade det seriöst om mig. Fick byta om till torra kläder och de blöta kunde jag krama ur vatten. Helt otroligt vad mycket det kan regna. Så när jag väl hade bytt om hade klockan blivit för mycket, så jag fick helt enkelt strunta i det. (Och jag ska vänja mig vid cykel? HALLÅ!!!! Aldrig! Bilen ska fasen hit alltså!! jag klarade mig inte en dag utan bil. Nej fy!) Om det bara inte regnade hade allt varit lugnt! Jag får hålla ut ett tag till, men det ska nog gå bra.
Så ikväll blir det hemmakväll hos bror. Men imorgon ska jag vara med på aktiviteten som står på schemat.

Min nya hemstad, Borås

2010-08-24 @ 11:35:09
Sitter just nu i brorsans lägenhet i Borås. Sov inte så bra inatt för att det var kallt och att jag varit alltför spänd inför flytten och allt. Men det känns riktigt bra.
Borås gav en inte ett speciellt bra intryck då man vaknar, ser ut genom fönstret och det ösregnar. Men jag har gett mig in på det själv. Bara att vänja sig :)
Jag ska bege mig ut på en upptäcktsfärd själv sen, för brorsan och hans tjej ska iväg, så vi får ju hoppas att jag inte går vilse. Men jag har min karta i väskan, mohahaha! Man får vara modig och fråga efter vägen om man är totalt lost, så svårt ska det väl inte vara. Jag får se om det blir nån aktivitet med högskolan ikväll. Grillning står på schemat, men jag har inte bestämt mig. Men det lutar mot ja, det kan säkert bli jättekul och bra att träffa nya människor. Nyttigt!
Nej, nu ska jag frysa lite till, för det är kallt här i regniga Borås :)
Ha det

Hej då Gotland

2010-08-23 @ 11:24:23
Om bara några timmar sitter jag på båten påväg mot Oskarhamn, och sen vidare mot Borås.....Min nya hemstad för 4 år, eller på obestämd tid. Det kändes konstigt att säga, men sant och helt underbart. Det ska bli så fantastiskt. Ännu är det ännu lite pirrigt och nervöst för att snart bor jag inte här längre.
Jag har packat färdigt mina saker, det enda som inte är nedpackat är min tandborste, och självklart min dator, för den har jag ju i knät, och självklart så hänger den ju också med. Nu händer det verkligen. Gud jag har så många tankar inför det här. Jag hoppas att det kommer gå bra och att jag kommer stortrivas, men det tror jag faktiskt.
Nu säger jag hej då.....for now! Men jag berättar hur det har gott imorgon. Även imorgon blir det en upptäcktsfärd i staden Borås. Måste ju lära mig vägar till och från skolan såklart. Roligt roligt!
Nästa gång jag skriver är jag en Borås-Bo! :)
Hej då Gotland

Mitt livs största förändring.....

2010-08-23 @ 00:04:31
....sker imorgon. Då flyttar jag från Gotland och ända till Borås, "Regnstaden". Jag har idag haft det svårt att smälta att faktiskt imorgon flyttar jag. Nu ska jag bli vuxen på riktigt! Jag jobbade mitt sista pass idag och 20 minuter innan stängning blev jag nervig, ville inte stänga, för då skulle jag verkligen sluta arbeta! Ofattbart. Där kunde man ha haft jobb tills vidare, men istället väljer man att fortsätta plugga. Men jag vill ju komma härifrån, så självklart har jag gjort rätt val. Det ska bli så oerhört kul!
Imorse blev jag bjuden på frukost hos Josefina. Hon hade verkligen gjort en helt underbar frukost! Det blev en fullständig måltid! Allt möjligt fanns att välja mellan. Tack tjejen! Det var jättmysigt och jag kommer verkligen sakna henne. Men som tur är...är hon bara ett samtal bort, vilket känns bra. Kontakten ska hållas!
Sen ikväll bjöd jag in familjen på fika hos mormor och morfar, med tårta från jobbet. Det blev en riktigt mysig kväll dessutom. Det var dock jobbigt att säga hej då till mormor och morfar, saknar dem redan!
Jag kommer tillbaka hörni, jag ska inte dö! :)
Imorgon startar mitt nya liv, längtar!

1 ½ dag

2010-08-21 @ 22:38:29
Plockade isär min bokhylla idag, vilket nu gjorde att rummet ser gigantiskt ut. Man kan inte förstå hur mycket plats det känns som att det skapas när man ändrar nånting. Så nu är det ett stort enda hål mitt i rummet. Jag har packat ner nästan alla mina kläder i kartong och sedan i en bag, som följer med mig på måndag, resten kommer ju om två veckor. Så en stor bag med kläder, en liten låda med småsaker och en papperskasse med lite nödvändiga kökssaker (som kan behövas om jag får flytta in tidigare) kommer att följa med mig på måndag. Lite finns redan stående där så allt kommer i alla fall inte på en gång. Så jag har ju saker som jag kan packa upp om jag nu får flytta in tidigare, vilket jag hoppats på att jag får. Så om en vecka kanske jag bor I MIN EGEN LÄGENHET! Ofattbart alltså!
Nu kommer det kännas på riktigt att jag börjar bli vuxen.
Nästa vecka väntar även andra äventyr då det är massa aktiviteter för alla nya studenter. Dem ska jag gå på! Kul att få lära känna nya människor som inte har någon aning om vem jag är! Nu ska man bara ge ett gott intryck! Så det ska bli intressant.
Har suttit och pratat mycket med min syster nu ikväll dessutom. Mycket nu eftersom vi skiljs åt ett tag :( Det blev en bamsekram när vi sa byebye

Imorgon är jag bjuden till Josefina på frukost. Det blir vårt sista möte på jättelänge. Så det kommer bli vårt avsked! :( Men jag hoppas absolut att hon kommer och hälsar på mig, för hur kul vore inte det!!! :)
Jag undrar om det kommer kännas av när vi säger Hej Då till varann imorgon?
Detta är hur det ser ut just nu. Allt som ska med är praktiskt taget nerpackat, bara lite till ska med. Så allt i hörnet ska med. Men det som följer med på måndag är då den röda bagen, och en vit låda som syns i bild.
Jag bjuder på denna, som också är från idag.

Ge mig måndag

2010-08-20 @ 21:46:47
Dagarna närmar sig sakta men säkert. Dock är jag väldigt ångestfull att jag faktiskt lämnar Gotland på måndag, för Borås. Det finns så mycket man lämnar här på ön. Och mycket kan man lämna bakom sig och få en helt ny start i en helt ny stad. Det är det jag ser mest fram emot. Allt ska bli extremt spännande, det är oerhört pirrigt. Nu ska jag bo själv, ta hand om mig själv, köpa mat till mig själv, laga mat varje dag (ungefär) och med den fantasin jag har när det gäller mat är inte särskilt bred. Hmm, hur ska det gå? Leva på nudlar kanske??
Bokhyllan i rummet är praktiskt taget tom, några saker som jag kommer använda ända fram tills avgång får självklart stå kvar. Men imorgon måste jag flytta sakerna för att jag ska plocka isär bokhyllan eftersom den om två veckor ska fraktas upp av föräldrarna. Med dem kommer även sängen, byrån och tv-bänken, samt det sista av kartongerna.
Lådorna i tv-bänken är tömda och snart även i byrån. Det är verkligen inte lite saker som jag har. Det är svårt att veta vad man EXAKT behöver, men jag känner att jag behöver det jag har packat ned. Mycket har jag packat ned i andra lådor som stannar här hemma.
Bara 3 dagar kvar nu! :)

Ledig dag skall tillbringas med Anna och syster

2010-08-18 @ 23:33:19
Dålig uppdatering hela sommaren. Men vad kan man begära när man inte haft tid med det. Det har varit mycket jobb så då har man inte ens haft ork att skriva ett kort inlägg som går att skriva på bara några minuter. Men måste försöka uppdatera mer nu när jag flyttar för att låta mina vänner läsa hur det går för mig :)
Det har inte hänt så mycket på senaste tiden förutom att jag packat inför flytten. Jag flyttar om bara 5 dagar.. Ojoj! Men kan säkert inte flytta in i lägenheten förrän slutet av nästa vecka (om jag har tur). Längtar!
Det blir ett stort steg för mig att flytta hemifrån. Till en helt ny stad på andra sidan havet.
Idag sprang jag en bit (har faktiskt varit hyfsat duktig och varit ute varje dag i nu 3 veckors tid. Det känns riktigt bra.) Sen så blev det spontanbakning efter lunchen. Bestämde mig för att överraska mormor o morfar med muffins. Det blev mycket glada över det. Gött var det också :)
Imorgon blir det en halvdag med Anna, vi har knappt setts på hela sommaren, så vi måste ju göra nått innan jag sticker. Så det ska bli en dag i stan sen så bär det av till tofta och nymans för lite pizza. Senare på kvällen blir det bio med min syster, då ska vi se Inception.


En tredjedel av lasset går imorgon

2010-08-05 @ 22:54:45
Återigen har det var full rulle i mitt liv. Jobb jobb jobb, planering, tankar osv. Funderingar över hur det blir med boende i Borås och vad som ska med och när och hur. Huu! Men det är ändå kul. Men om två veckor lämnar jag denna ö. Då åker jag med brorsan och bor hos honom. Men jag har en till nyhet........JAG HAR FÅTT LÄGENHET! Gud, så skönt det är. Då slipper jag tränga mig på hos brorsan. Så kontraktet på lägenheten kommer när som helt.
Allt ska bli så spännande. En ny stad, en egen lägenhet, nya människor, en helt ny start. Det har jag längtat efter länge! Jag behöver det.
Idag var jag och köpte flyttkartonger och har fyllt tre stycken som mamma och pappa redan imorgon kommer att ta med till Borås. De ska semestra en vecka nu så jag har huset för mig själv. Det händer INTE ofta! Snarare aldrig! Nu får jag känna på lite hur det är att bo själv och ta hand om mig själv. Måste nog bli duktigare på det.
Imorgon blir det staden med några av tjejerna. Ska även på födelsedagsfest hos Bella. Trevligt trevligt :) Så ska man upp och jobba vid 9 på söndag! Ojoj, hur ska kvällen sluta?
På lördag kväll ska jag och min b-kusin träffas och äta pizza på nymans. Vi har inte träffats på typ ett år, och nu måste vi ju det innan jag flyttar. Gud va jag kommer sakna alla!

RSS 2.0